yupiter Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Chciałbym dzisiaj zapeklować polędwiczki wieprzowe i schab aby można było je wędzić w czwartek. Jak to zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 Witam!Musisz zastosować stężenie solanki ok. 15 - 16 % wg. wskazań solomierza. tj. ok.1,75 - 1,85kg peklosoli na 10l solanki. Do tego nastrzyk 4 strzykawki o poj. 60 ml. tj. ok. . 24 - 30%, dodatkowo rękoma przemasować elementy po nastrzyknięciu. Powinno być ok.Ilości soli brałem z tabeli peklowania na mokro.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadzio Posted April 22, 2008 Report Share Posted April 22, 2008 WitamTutaj masz gotowca http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=84 Pozdrawiam i życzę smacznego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yupiter Posted April 22, 2008 Author Report Share Posted April 22, 2008 Witam Tutaj masz gotowca http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=84 Pozdrawiam i życzę smacznego. Dziękuję za pomoc. Temat zakończony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.