Jump to content

Nasze wyroby


Savio

Recommended Posts

  • 1 month later...
  • Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

A u mnie "sie pekluje':szynka ,karczek i schab.

Wędzenie zapowiedziałam na środę-czwartek.

Wszyscy się cieszą bo znowu bedzie cos wspaniałego na stole.

Poza tym "zaraziłam" naszym wirusem teścia(zreszta juz kiedyś często wędził do momentu jak z pobliskiego lasku złomiarze wyniesli mu bekę w wiadome miejsce :tongue: ) .

Mój tesc ma zamiar teraz nad tym zapanować i wygospodaruje sobie miejsce w ogródku (niewielkim,ale zawsze).

Moi juz nie chcą nic innego jesc.Na święta kupilismy z Krakusa szynkę konserwową.Mimo tego ,że otwarta została 1 tydz. po swiętach jako pierwsza sie zepsuła..a moje wędzonki nie!

Pozdrawiam zadymiarsko :grin:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Tadek przyznaj się kto ci to robił komu pożyczyłeś tej plakietki :grin: :grin:

A tak poważnie piękne wyroby i zrobione profesjonalnie bez żadnych podcieków białka i kolorek ekstra.Czy schabik też parzyłeś? Wyroby extra, podzielisz się? To wyślij mi na pocztę :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Nigdy nie robię zdjęć wyrobów i może to był mój błąd

To był wielki :devil: błąd.

Ale już się poprawiłeś Kempesku.

Takich wędlinek nie powinno się trzymać w ukryciu. Rozsławiają domowe wędzenie, forum i stronkę.

Wprawdzie rozstrajają nam przy okazji żołądki (ten kwas solny w nadmiarze) ale Ci wybaczamy Kempesiku i ucztujemy z Wami duchowo.

P.S.

Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski :lol:

Link to comment
Share on other sites

Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski

No i wszystko sie wydalo :!: to nie strona konkurencyjna sie otwiera tylko EAnna konkurecyjna szkole :grin: :wink:

 

Kempes, wyroby LUX :tongue:

Link to comment
Share on other sites

Siara, EAnna dzięki :lol:

Siara tak sobie wczoraj oglądałem akurat zdjęcia z II OZWB :lol: pięknie wyglądałeś przy grillu chudzinko, aż miło było popatrzeć na takiego grillmana :lol: nabrałeś już trochę ciała :question:

pozdrowionka

Jak teraz się wypada to w sierpniu można będzie spać na trawie :lol:

Link to comment
Share on other sites

Guest Wiesław

Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej:

Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad:

Link to comment
Share on other sites

Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej:

Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad:

Wiesław :lol: po prostu odpowiedni filtr na obiektyw, a tak poważnie to zdjęcia robiłem zaraz po wędzeniu dlatego tak to wygląda. U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście.

 

Nestor chyba musisz zrobić próbę :lol: na małej porcji ale spróbuj podpalić kawałek drewna i wyniuchać dym jaki ma zapach.

Link to comment
Share on other sites

Guest Wiesław

U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście.

Kempes, dopowiedz tylko jakiego drewna uzywasz do wędzenia i w jakiej tempetaturze wedzisz ( czy na koniec troche podpiekasz?) jesli tak to do jakiej maksymalej tempetarury :question: :question: musze ten temat rozgryźć :o

Link to comment
Share on other sites

Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad:

Wiesław kempes to po prostu pastuje :grin: :grin:

Link to comment
Share on other sites

Wiesław mam dziurkę :lol:

na termometr w wędzarni typu beczka (palenisko tuż przed wędzarnią) /na wypadek jakiejś kontroli :wink:/ ale najlepiej czuję wędzarnię dotykając ją swoją dłonią /regulacja palenia drewnem i przykryciem/.

Dużo zależy od pogody w trakcie wędzenia, raz drewno spala się szybciej raz wolniej.

Przy wietrze czasami muszę przed palenisko przystawiać kawałek blachy.

Zakochałem się właściwie od niedawna :lol: w olszynie :shock:

wcześniej używałem z racji posiadania różne drewna owocowe /wędzenie całościowe na drewnie owocowym/ i w moim przypadku zdecydowanie wolę wędzonki wędzone olszyną.

Zico dym w płynie :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...