Savio Posted December 3, 2006 Report Share Posted December 3, 2006 Ufff - wędzenie tzw. "z marszu". Kolor jaki jest każdy widzi, ale smak... http://ggsavio.fm.interia.pl/savio.jpg Okres wędzenia świątecznego rozpoczęty 2 grudnia ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 A u mnie "sie pekluje':szynka ,karczek i schab. Wędzenie zapowiedziałam na środę-czwartek. Wszyscy się cieszą bo znowu bedzie cos wspaniałego na stole. Poza tym "zaraziłam" naszym wirusem teścia(zreszta juz kiedyś często wędził do momentu jak z pobliskiego lasku złomiarze wyniesli mu bekę w wiadome miejsce :tongue: ) . Mój tesc ma zamiar teraz nad tym zapanować i wygospodaruje sobie miejsce w ogródku (niewielkim,ale zawsze). Moi juz nie chcą nic innego jesc.Na święta kupilismy z Krakusa szynkę konserwową.Mimo tego ,że otwarta została 1 tydz. po swiętach jako pierwsza sie zepsuła..a moje wędzonki nie! Pozdrawiam zadymiarsko :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 5, 2007 Report Share Posted January 5, 2007 No i co tutaj człowieku mozna więcej dodać.....???? :wink: :wink: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Anonymous Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Małgoś widać, że nie tylko w pisaniu postów nabrałaś wprawy, ale i w wyrobach ) pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Podpiąłem się pod temat :lol: Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 No, no Kempes, widać, że masz to coś po ojcu. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Kempes - ELEGANCKE - gratuluję - szyneczka, oj schabik, rolada boczkowa i barelonik extra. :!: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Tadek przyznaj się kto ci to robił komu pożyczyłeś tej plakietki :grin: :grin: A tak poważnie piękne wyroby i zrobione profesjonalnie bez żadnych podcieków białka i kolorek ekstra.Czy schabik też parzyłeś? Wyroby extra, podzielisz się? To wyślij mi na pocztę :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekn Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Moje gratulacje kempes pięknie wykonane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Kempes..wspaniałości...aż chce się jeść! :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Kempes - jaka elegancja toś, Ty mistrz nad mistrze . Jakie piękne sznurowanie , jakie równe odstępy i ten kolorek . Gratulacje . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 Tadeusz przyznaj się byłeś na jakiś Targach czy na weselu ? Żartowałem , Ty też ?, choć zaznacz ,że Grażynka dekorowała deseczki :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted June 23, 2009 Report Share Posted June 23, 2009 ...Chciałbym tak pięknie umieć......choć buty sobie zasznurować.... ...Brawo Kempes...i w nagrodę odkupisz mi klawiaturę bo zaśliniłem ją na "dozgonną śmierć" :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Dzięki bardzo za ochy i achy :lol: Nigdy nie robię zdjęć wyrobów i może to był mój błąd :question: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Nigdy nie robię zdjęć wyrobów i może to był mój błądTo był wielki :devil: błąd. Ale już się poprawiłeś Kempesku. Takich wędlinek nie powinno się trzymać w ukryciu. Rozsławiają domowe wędzenie, forum i stronkę. Wprawdzie rozstrajają nam przy okazji żołądki (ten kwas solny w nadmiarze) ale Ci wybaczamy Kempesiku i ucztujemy z Wami duchowo. P.S. Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siara Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Sąsiedzi wysyłają do mnie dorastające dzieci na naukę wyrobu kiełbaski No i wszystko sie wydalo :!: to nie strona konkurencyjna sie otwiera tylko EAnna konkurecyjna szkole :grin: :wink: Kempes, wyroby LUX :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Siara, EAnna dzięki :lol: Siara tak sobie wczoraj oglądałem akurat zdjęcia z II OZWB :lol: pięknie wyglądałeś przy grillu chudzinko, aż miło było popatrzeć na takiego grillmana :lol: nabrałeś już trochę ciała :question: pozdrowionka Jak teraz się wypada to w sierpniu można będzie spać na trawie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Jak teraz się wypada to w sierpniu można będzie spać na trawie :lol:Po trawie też wypada :-P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wiesław Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej: Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Mam pytanie do koleżenstwa.Czy ktoś wędził jaśminem? Po wycięciu żywopłotu jaśminu niepachnącego posiadam sporo konarów po tym żywopłocie.Pozdrawiam:nestor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Zrobiłem trochę jedzonka jak poniżej: Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad:Wiesław :lol: po prostu odpowiedni filtr na obiektyw, a tak poważnie to zdjęcia robiłem zaraz po wędzeniu dlatego tak to wygląda. U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście. Nestor chyba musisz zrobić próbę :lol: na małej porcji ale spróbuj podpalić kawałek drewna i wyniuchać dym jaki ma zapach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Kempes,dziękuję za podpowiedż. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wiesław Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 U mnie wszystko musi być uwędzone bardziej wyraziście. Kempes, dopowiedz tylko jakiego drewna uzywasz do wędzenia i w jakiej tempetaturze wedzisz ( czy na koniec troche podpiekasz?) jesli tak to do jakiej maksymalej tempetarury :question: :question: musze ten temat rozgryźć :o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zico Posted June 24, 2009 Report Share Posted June 24, 2009 Kempes zdradz tajemnicę co robisz, że Twoje wędzonki są takie brązowe i świecące, chyba ich nie lakierujesz :wink: moje takie jakieś bez wyrazu :sad: Wiesław kempes to po prostu pastuje :grin: :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted June 25, 2009 Report Share Posted June 25, 2009 Wiesław mam dziurkę :lol: na termometr w wędzarni typu beczka (palenisko tuż przed wędzarnią) /na wypadek jakiejś kontroli :wink:/ ale najlepiej czuję wędzarnię dotykając ją swoją dłonią /regulacja palenia drewnem i przykryciem/. Dużo zależy od pogody w trakcie wędzenia, raz drewno spala się szybciej raz wolniej. Przy wietrze czasami muszę przed palenisko przystawiać kawałek blachy. Zakochałem się właściwie od niedawna :lol: w olszynie :shock: wcześniej używałem z racji posiadania różne drewna owocowe /wędzenie całościowe na drewnie owocowym/ i w moim przypadku zdecydowanie wolę wędzonki wędzone olszyną. Zico dym w płynie :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.