Roman Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 Suszona kielbasa. Sokoz zrobil suszona kielbaske ale ja najpierw potraktowal 75-80 stopni.Moje pytanie jest czy nie bylo by lepiej ja od razu zaczac podsuszac bez gotowania???Co o tym sadzicie . Pozdr. Roman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sokoz Posted April 28, 2008 Report Share Posted April 28, 2008 To co zrobiłem było próbą: jak poradzić sobie bez wędzarki.Pierwsza z niewędzonych była oparta na starych przepisach /na stronce też takie dwa są/ i ta była surowa, suszona. Jest to dość specyficzna kiełbasa, bo jest twarda, i raczej do żucia niż jedzenia. Postanowiłem więc zrobić podobną bo na podobnych składnikach, ale sparzyłem ją, aby była miękka.Wyszła tak dobra, że już trzeci raz powtarzam i robię właśnie taką. Wczoraj też zrobiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roman Posted April 28, 2008 Author Report Share Posted April 28, 2008 Masz racje Sokoz, mogla byc troche gumiasta , ja aby sie sam przekonac zrobie tez taka i taka i poröwnam co mi lepiej podejdzie.Dzieki za odp. Pozdr. Roman Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts