miro Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Post napisany w imieniu Pani Anety Nowickiej Pani Aneta Nowicka reprezentuje program Dzień Dobry TVN i pilnie poszukuje osoby z okolic Warszawy w celu przeprowadzenia wywiadu/reportażu na temat domowego wyrobu wędlin.Program ma ukazać różnicę między domowym a przemysłowym wytwarzaniem wędlin. Osoby zainteresowane proszę o kontakt z Panią Anetą pod numer: 662-483-332. Miro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 Andrzeju /Bagno/ nie daj się prosić ,niech ludzie zobaczą ,że można z mięska zrobić cuda. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Wczoraj w "Uwaga" TVN była zapowiedź programu o dzisiejszej przemysłowej produkcji wędlin. Zapowiada się ciekawie np. polędwica 200% wydajności i inne "smaczne" ciekawostki. Nie podano daty wyemitowania materiału, więc trzeba pilnować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Nie podano daty wyemitowania materiału, więc trzeba pilnowaćwitaj Pedro jak bys wiedzial kiedy i o ktorej godzinie to bedzie to napisz prosze mi e-maila bede ci wdzieczny.w chwili obecnej jestem zajety i nie sledze tv to bym na magnetowid to sobie nagral. pozdrawiam :wink: Marek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 .... a może, ktoś nagra i wrzuci do ściągnięcia?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Dalej nie wiem kiedy będzie emisja tego programu, ale tu można obejrzeć zwiastun http://uwaga.onet.pl/1489373,archiwum.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 brrr. może lepiej nie oglądać co by się nie przyuczyć :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Obawiam się,że ten programbył dzisiaj w programie Uwaga o 19.50. :???: Tak mi przynajmniej wychodzi gdy weszłam na stronę podaną przez Pedra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Obawiam się,że ten programbył dzisiaj w programie Uwaga o 19.50. Nie było na pewno, bo oglądałem. W treści na podanej stronie można wyczytać: Już wkrótce w programie UWAGA! cała prawda o mięsnych przysmakach, Więc trzeba cierpliwie czekać :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Dlatego myślałam ,że było ,bo jak weszłam na zakładkę 'strona główna" to znalazłam : w ostatniej Uwadze poruszane tematy to :Czym różni się szkoła angielska od polskiej? ,Polka z The Cheltenham Ladies’ College , Mięso - czy wiesz co jesz? :blush: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johnny Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 heheh ale jajo wiecie co...tak więcej niż tydzień temu myślałem właśnie o tym żeby tvn nakręcić na taki materiał ale nic nie zrobilem ale ze mnie jasnowidz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 wiecie co...tak więcej niż tydzień temu myślałem właśnie o tym żeby tvn nakręcić na taki materiałAle jaki materiał nakręcić?? I czy w końcu było tym mięsie czy nie :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Programu o mięsie jeszcze nie było. Teraz leci cykl o Polakach ,którzy wyjechali za granicę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Program już był emitowany na 99% oglądała go maja bratowa i zaraz przyleciała z prośbą żebym dla nich też wędził bo ona po tym co widziała już nie kupi wędlin z dużych masarni.Było to we wtorek w Uwadze.Mówi że pokazywali jak nastrzykują mięso wielkimi nastrzykiwarkami jak robią z kilograma dwa kilogramy produktu,jak mieszają maź zwaną dalej kiełbasą itd.Opowiada że treść żołądkową miała w przełyku.Pzdr.Wosiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 We wtorek był zwiastun tego programu, który można obejrzeć na stronie - link powyżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Byc moze bratowa widziala tylko ten zwiastunpzdr.Wosiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Witamhttp://uwaga.onet.pl/1489373,archiwum.html z archiwum "Uwagi"SmacznegoPozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 no to utra nosa zakladom znow,chcieli my do uni to i unijne wedliny jesc bedziemy za wysoka cene,obecnie dzieje sie bardzo zle z wedlinami coraz trudniej kupic dobraszynkowa czy kminkowa :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 nagrać to koniecznie trzeba /mogę załatwić nagranie na płytę tylko kiedy to będzie/to może być wspaniały film anty-instruktażowy wędliny domowe górą!!!może zadzwonić do TVN kiedy to będzie ?swoją drogą nadali zwiastun i czekają chyba jaki będzie oddźwięk zzakładów przemysłowychale, że dali redaktorkowi to nagrać ?Gdzie służby nadzorujące w Polsce dodawanie trucizn do wędlin,chyba jest jakaś granicaczy jej nie ma i można ładować ile się zmieściile mogą ludzie tego świństwa zjeść, a pamiętajmy, że większość ludzi je tanie wędliny czyli z jak największą zawartością wypełniaczy :devil: :devil: :devil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 ile mogą ludzie tego świństwa zjeść, a pamiętajmy, że większość ludzi je tanie wędliny czyli z jak największą zawartością wypełniaczyto przyczynia sie takze do tego ze w naszych organizmach zatrzymuje sie jeszcze wiecej wody a co za tym idzie tyjemy ,nawet w dzisiejszych czasach przytyc mozna po bialym serze :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomuś Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 no to utra nosa zakladom znow,chcieli my do uni to i unijne wedliny jesc bedziemy za wysoka cene,obecnie dzieje sie bardzo zle z wedlinami coraz trudniej kupic dobra szynkowa czy kminkowa :sad:Mareczku boję się ,że po tej "zajawce" ,poleci kapelusz po zakładach mięsnych aby zebrać na opóżnienie reportarzu :wink: ,obym się mylił :tongue: . Taka "reklama" to dla tych zakładów porażka :blush: . " A my musimy być twardzi i zdrowi chodżby na skrobi ,chodżby na skrobi ", śpiewał kabaret TEY i to chyba zostanie tym ,którzy SAMI NIE POTRAFIĄ O SIEBIE ZADBAĆ my się nie damy ;peklować,wędzić, smażyć, gotować ,szynkowarzyć i jeść ,jeść,jeść samo dobro :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 jak jeszcze powiedza w jakich zakladach tak sie robi to bedzie dopierorozprawy sadowe z tvn,tak czuje ze ktos ma w tym powazny intereskogos uwalic dla przykladu,ale co tam niech ludziska wiedza co jedza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adwokat Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 Witam. Rozmawiałem z bratem, który pracuje jako wydawca w TVN. Wprawdzie w zupełnie innym pionie, ale powiedział, że jak bym przegapił, to załatwi mi w jakości emisyjnej zgrane ze szpiega (taka maszynka, co nagrywa wszystko, co idzie na antenę). Tak, że spokojnie. Pozdrawiam. adwokat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 No, Rzeszowiaku,trzymamy Cię za słowo.A tak przy okazji, może mógłbyś rozeznać ciekawostki technologiczne z produkcji kiełbas w podrzeszowskich wsiach. O ile wiem, jest tam stosowane regionalne podejście do tej produkcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raulo Posted May 30, 2008 Report Share Posted May 30, 2008 To będzie ciekawy program.Wczoraj widziałem zwiastun. Z 22,5 kg schabu, po obróbce wyszło 42 kg !!Nie dość, że nastrzykują ile fabryka daje to jeszcze nie wiadomo czym, jakim świństwem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts