Jump to content

Dietetyczna kiszka pasztetowa drobiowo-wieprzowa z mięsa MOR


BonAir

Recommended Posts

W składnikach jest to co miałem, czyli mięso z korpusów kurczaka, wątróbka drobiowa i boczek. Do tego rosół z gotowania korpusów, kasza manna i przyprawy (sól, pieprz i majeranek)

Całość w jelicie grubym.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Witaj Bodzio.1974!!!

 

Pasztetowa jest robiona wg. tego przepisu:

 

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1489 (chodzi o skład procentowy)

 

Poczytaj, wszystko jest bardzo dobrze opisane.

Parzenie zrób tak jak to podał Maxell w przepisie ( http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 ):

 

Gotowanie kiszek:

Kiszki wrzuca się do wrzącej wody i gotuje w temp. 80-85 0C. przez 50-90 min. do osiągnięcia wewnątrz kiszki temp. 68-70 0C.

 

Myślę, że BonAir odezwie się w tym temacie?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Skóra z kurczaka nam jakoś "nie podchodzi" ;-) , tak więc mielone było samo mięso, bez skóry.

Do pasztetu powędrowały również wszystkie ugotowane podroby, jakie zawierały korpusy. Boczku oczywiście możesz śmiało dać więcej.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...