BonAir Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 W składnikach jest to co miałem, czyli mięso z korpusów kurczaka, wątróbka drobiowa i boczek. Do tego rosół z gotowania korpusów, kasza manna i przyprawy (sól, pieprz i majeranek) Całość w jelicie grubym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted May 9, 2008 Report Share Posted May 9, 2008 No no smacznie wygląda.Dasz skosztować? :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Straszny Posted May 12, 2008 Report Share Posted May 12, 2008 Rozumiem że sposób wykonania jest taki jak na pasztet smarowny. Ale jaki czas parzenia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted May 13, 2008 Author Report Share Posted May 13, 2008 Straszny, wystarczy oprzeć się na sprawdzonym przepisie ze strony głównej.Bynajmniej ja tak parzyłem: http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted May 13, 2008 Report Share Posted May 13, 2008 BonAir, a to "mięso MOR" to jest mięso odkostniane ręcznie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted May 13, 2008 Author Report Share Posted May 13, 2008 Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzio.1974 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Witam.Jestem tutaj nowy a zatem mam prośbę mógłbyś podać dokładny przepis ... jak ? co / pokolei. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Witaj Bodzio.1974!!! Pasztetowa jest robiona wg. tego przepisu: https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1489 (chodzi o skład procentowy) Poczytaj, wszystko jest bardzo dobrze opisane. Parzenie zrób tak jak to podał Maxell w przepisie ( http://wedlinydomowe.pl/articles.php?id=12 ): Gotowanie kiszek: Kiszki wrzuca się do wrzącej wody i gotuje w temp. 80-85 0C. przez 50-90 min. do osiągnięcia wewnątrz kiszki temp. 68-70 0C. Myślę, że BonAir odezwie się w tym temacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzio.1974 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Dzięki Radzio jak coś to jeszcze zapytam :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzio Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Jasne, po to jest to forum! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gardziej Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 witam!czy mięso z korpusów było mielone wraz ze skórą czy samo? jaka jest wydajność mięsna korpusów. Rozumiem że boczku dałeś 10% wagowo. Czy korpusy były przed gotowaniem oczyszczone z resztek płuc itd? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted April 20, 2009 Author Report Share Posted April 20, 2009 Skóra z kurczaka nam jakoś "nie podchodzi" ;-) , tak więc mielone było samo mięso, bez skóry.Do pasztetu powędrowały również wszystkie ugotowane podroby, jakie zawierały korpusy. Boczku oczywiście możesz śmiało dać więcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcus Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Czy mozna by te pasztetowke nabic w jelita cienkie 28 i podwedzic ? a dopiero parzyc ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarkof Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 jak najbardziejczasem nawet nie pazętylko wędzenie a raczej obwędzaniew zimnym dymiea jak w ciepłym to jużinna bajkaja tak wolęsmak super i zapach rewelacyjny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts