Alinka Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 (edited) Po raz pierwszy, na pewno nie ostatniw moim wykonaiuKiełbasa żywiecka wg. Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14834-kie%C5%82basa-%C5%BCywiecka-wg-kostka/ Panie i Panowie, oto onaŻywiecka pieczona, na ciepło krojona Poproszę o łagodny wymiar kary Edited November 7, 2018 by Alinka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 (edited) Żeby było łagodnie , to proszę mi przysłać baton lub dwa do degustacji, w celach wydania opinii . Sugestia - daj jej odpocząć i część batonów podwędź jeszcze kilka godzinek. Następnie zostaw do podsuszenia. (wiem , wiem trudno wytrzymać jak tak wisi i kusi - ale warto )Sorry - nie doczytałem , że pieczona była (myślałem , że parzona) - to podsusz i za kilka dni daj dymu dla odświeżenia aromatu i przedłużenia trwałości i dalej podsuszaj Edited November 7, 2018 by binio1111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Alinka gratuluje piękna kiełbaska wystarczy mi popatrzeć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alinka Posted November 7, 2018 Author Report Share Posted November 7, 2018 wystarczy mi popatrzeć Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? [Dodano: 07 lis 2018 - 21:23] to podsusz Binio napisz mi proszę w jakich warunkach podsuszać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted November 7, 2018 Report Share Posted November 7, 2018 Pomieszczenie chłodne , przewiewne ( z braku profesjonalnej komory podsuszam w garażu tuż przy uchylonym/rozszczelnionym oknie - we wnęce,dodatkowo włączam nawilżacz powietrza blisko kiełbas- zawsze coś pomoże. temp 12-16 czasem i 18 lub 10 się zdarzy . ) Nie są to warunki idealne , więc nie będę namawiał do powielania . U mnie się sprawdza /latem nie robię , gdyż nie mam warunków - jest za ciepło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 proszę o łagodny wymiar kary prosze o plasterek co by być wspólnikiem w tej zbrodni niszczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 Bardzo fajnie Ci wyszła kiełba Alinko , brawo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted November 8, 2018 Report Share Posted November 8, 2018 wystarczy mi popatrzeć Marku a jak tam Twoja dieta? Trzymasz się? [Dodano: 07 lis 2018 - 21:23] Alinka dziś 16 dzień,samopoczucie super,wyciszony chyba wchodzę w fazę duchowości,jedzenie wogóle nie ciągnie,zapach się wyostrzył.Zaplanowane 21 dni (może dociągne do 30-40 dni,potem wolne wychodzenie) prawie przed świętami skończe,waga teraz idzie w dół już wolniej, jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts