markus383 Posted December 5, 2018 Report Share Posted December 5, 2018 (edited) Witam.Chciałbym polecić Wam recepturę na lekkie, pijalne, trochę bezpłciowe piwko. Można je pić szklankami i ciągle mało :PZ poniższego zasypu otrzymałem 14 litrów brzeczki 12,5 blg. Piwko zeszło do 6 blg, więc bardzo niewiele. Jednak dzięki temu ma niewiele procent i można pić szklanicami. Zasyp:- Maris Otter - 2 kg- Pale Ale - 1 kg- Colorado Honig - 0,5 kgChmielenie:- 5 g - Target - 60 min- 10 g - Challenger - 30 min- 15 g - Fuggles - 5 minDrożdże:S-04Zacieranie - 66*C, 1hDo gotowania, po raz pierwszy, użyłem Wirlflocka i spisał się rewelacyjnie. Były bardzo duże kłaki białkowe i piwo było klarowne jakby było filtrowane. Niestety dodałem chmielu na cichą i zmętniało Na zimno poleciało 100 g chmieli czeskich, amerykańskich i angielskich. Niestety nie mam zdjęć, ponieważ mam sformatowany dysk. Edited December 5, 2018 by markus383 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts