BonAir Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Z gotowania głów wp. zostały mi uszy. Dać je do kaszanki ?Jesli tak, to na jakim sitku ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abratek Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 uszy zawierają chrząstki które są twarde (w sensie wyczuwalności) nawet po gotowaniu, dlatego jeśli chcesz je dodać i nie czuć chrząstek w gotowej kaszance to trzeba zmielić drobniej - np 5mm lub dla wrażliwszych nawet 3 . PS mi ucho najbardziej smakuje ugotowane w kapuście, zjedzone z mmusztardą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted May 28, 2008 Report Share Posted May 28, 2008 Samo mielenie skórek na siarce 5-6 mm. A kto lubi a są tacy że kręcą na siatce 10 mm lub kroją je nożem . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted May 28, 2008 Author Report Share Posted May 28, 2008 jeśli chcesz je dodać i nie czuć chrząstek w gotowej kaszance to trzeba zmielić drobniej - np 5mm lub dla wrażliwszych nawet 3Mam zelmera nr8, tak więc mam do dyspozycji 4mm i 2,5mm. Samo mielenie skórek na siarce 5-6 mm.Tak więc przepuszczę uszy i skórki przez fi 4mm, są tacy że kręcą na siatce 10 mm lub kroją je nożemMoja żona nazwałaby takich mianem RAMBO :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 uszy opalone i z czysta skora mozesz ugotowac,nastepnie po ugotowaniu jaktroche ostygna skore nozem zeskrobac z malzowiny i od razu mozesz jezjesc solac do smaku lub zemlec na drobnym sitku i do kaszanki,albouwedzic i dac pieskowi do zabawy.szczerze mowiac nie lubie salcesonu gdzie ktos kroi ucho razem z chrzesciatak nieprzyjemnie strzela jakby sie plastik gryzlo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kempes Posted May 29, 2008 Report Share Posted May 29, 2008 A ja uszy gotuję do podrobówskóra łatwo schodzi pod palcami, a chrzęścimielę jako ostatnie do oczyszczenia-przepchania maszynki i pieskowi :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts