operator Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 Witam wszystkich serdecznie,nazywam się Adam,chciałbym pokazać kilka fotek mojej wędzarni.Miałem dużo zdjęć,ale gdzieś to się zapodziało,może opowiem w kilku słowach o tym pomniku.Jak widać wędzarnia powstała z czerwonej cegły z kanałem dymnym 1 metr fi 200,ocieplone wełną mineralną,palenisko bez szamotu 64x64x49 wewnątrz,komora odeskowana,dach drzwiczki drewniane z desek sosnowych 20mm pióro wpust,wylot dymu tylny bez komina,cóż mogę powiedzieć,wędzi się dobrze,temperatura osiągalna bez najmniejszego problemu zimową porą, wędziłem w temperaturze 45-60°C, 6 godzin.Jeżeli ktoś miałby pytania to odpowiem co i jak.Wędzonki wychodzą smaczne,bez sadzy smoły nie spalone,nie kwaśne itp.Pozdrawiam Adam.Wesołych świąt Bożego Narodzenia[emoji268][emoji268][emoji268]Ps.filmik z przed roku jest na YoutubeWędzarnia i działeczka. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 24, 2018 Report Share Posted December 24, 2018 Jeżeli ktoś miałby pytania to odpowiem co i jak.Wędzonki wychodzą smaczne,bez sadzy smoły nie spalone,nie kwaśne itp. Łeee, to nie po domowemu... Żartuję. Ładnie to wygląda i mam nadzieję, że zagościsz tutaj na stałe. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
operator Posted December 24, 2018 Author Report Share Posted December 24, 2018 Dziękuję,zalogowany byłem chyba z dwa lata temu,ale nigdy nie miałem czasu,praca dom dzieci i tak w kółko.Dzisiaj wigilia a ja w pracy do 22:00 jeszcze urodziny imieniny,ogólnie do bani,ale turbina parowa musi się kręcić.Jeszcze raz Wesołych świąt[emoji268][emoji268][emoji268] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
najprawilniejszy Posted December 26, 2018 Report Share Posted December 26, 2018 Piękna sprawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 26, 2018 Report Share Posted December 26, 2018 WitamyWyroby bardzo ładne.Wedzarnia wypisz wymaluj Bogusiowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted December 27, 2018 Report Share Posted December 27, 2018 Witam wszystkich Witaj - Bardzo ładne wędzoneczki - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts