Jump to content

Piekarstwo - receptury, normy, porady...


Maxell

Recommended Posts

post-39694-0-31066500-1548423716_thumb.jpg

 

W celu pomocy piekarzom w ich codziennej, trudnej pracy podjęto opracowanie niniejszego podręcznika, którego kolejne, uaktualnione i rozszerzone wznowienie oddajemy do rąk Czytelnika.
Poradnik zawiera receptury na wszystkie rodzaje pieczywa, zarówno te odtworzone - stare i zapomniane, przepracowane od nowa i tradycyjne, a także nowe, uwzględniające aktualne tendencje żywieniowe i upodobania konsumentów. Obok tradycyjnych receptur Czytelnik znajdzie nowe, ale już sprawdzone w praktyce receptury z wykorzystaniem zbóż niechlebowych, pseudozbóż, nasion roślin oleistych i różnego rodzaju dodatków wzbogacających wartość odżywczą.
Wśród różnorakich porad znajdą Państwo wiele praktycznych zaleceń, których zastosowanie ułatwi produkcję pieczywa o właściwej jakości zdrowotnej (Dział IV Bezpieczeństwo zdrowotne pieczywa).
Oddając Poradnik do rąk Czytelnika uważamy, że trafi on do szerokiego kręgu odbiorców związanych z produkcją pieczywa, jej organizowaniem, nadzorem i wszelkimi formami szkolenia i doskonalenia zawodowego.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...