Jurek Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Witam wszystkich.Mam jedno tylko pytanie czy może mi ktoś z Was wyjaśnić dlaczego we wszystkich przepisach dotyczących peklowania jest używana sól peklująca a nie zwykła sól.Co może się stać gdy do peklowania mięsa użyję tylko soli zwykłej i przypraw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Nie będziesz miał czerwonej barwy mięsa po obróbce termicznej i smak otrzymanego wyrobu będzie inny.Pozdrawiam Bagno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurek Posted February 14, 2006 Author Report Share Posted February 14, 2006 Ale będzie chyba zdrowsze bo uniknę chemii której mam już dosyć w sklepach bo przecież w składzie soli peklującej są składniki szkodliwe dla zdrowia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted February 14, 2006 Report Share Posted February 14, 2006 Coż twój wybór,albo coś ładnego,albo coś zdrowego.Proponuję zrobić z jednego kawałka obydwie wersje.Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts