Guest Efffa Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Kiszka ziemniaczana Robiłam wg tego przepisu https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15014-kiszka-ziemniaczana/?p=11313&fbclid=IwAR0KKm6jBlU_Kb9l8u5iXb9Qk0L2jhUXWPBl6aP7jyVm00LHdDC448YA7go&do=findComment&comment=11313 a dokładnie tak: 750 g obranych ziemniaków1 duża cebula100 g wędzonego boczku (może być słonina, kiełbaska, można dać też jej więcej)150 g mąki pszennejSól, pieprz, majeranekSmalecJelita zeszło mi mniej niż metrBoczek podsmażyłam z cebulką. Ziemniaki starłam ale nie na miazgę, tylko na najmniejszych oczkach. Ziemniaki, mąkę, boczek z cebulką i przyprawy wymieszalam. Nadziałam w jelita dość luźno, około 2/3.Ułożyłam w formie wysmarowanej smalcem, igłą zrobiłam dziurki, żeby nie pękało. Posmarowałam smalcem (można olejem). Piekłam 20 min w temp 180 st, później 30min w 160 st. Ostatnie minuty z grzałką górną i na opcji grill 240 st tylko do zrumienienia lepszego, około 3 minut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Kiszka ziemniaczana Swojej w ogóle nie wrzucę, ale Twoja kiszka wygląda przepysznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grim_reefer Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 Wygląda świetnie ???? aż się zrobiłem głodny ????Na 100% kiedyś spróbujemy zrobić ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 20, 2019 Report Share Posted May 20, 2019 wyglada naprawde smacznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Effa dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
januszfeniks Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Kurde... Ja już obiad miałem zaplanowany...A tu upsss . Nie trzeba było kiszkę mi tu wrzucać. Mówię do Anulki ...robimy kiszkę... Eeee a to flaka trzeba a to piec itp... Więc ja pstryk na zdjęcie kiszki...Anulka popaczaj... Anulka pacza i mówi... no to rób ;) Jedno zdjęcie mówi za tysiąc słów Gdzie ja tu flaka teraz znajdę... No cóż lecę szukać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Efffa Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Januszku, wszak to stary wpis ale rób, jest naprawdę pyszna. Wiesz, że można też upiec na blaszce? Tylko, że to już nie to-najlepszy to ten właśnie rumiany flak Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts