Jump to content

Kiełbasa na grilla


Mateusz73

Recommended Posts

Witam,
Dostałem propozycję zrobienia dużej ilości kiełbasy na grilla. Ale za bardzo nie wiem czy taka zwykła kiełbasa się będzie nadawała. Proszę o pomoc w temacie receptury jak i wykonania. Bo podejrzewam że należałoby ją lekko owędzić tylko i sparzyć. Proszę o pomoc :)

Link to comment
Share on other sites

Teoretycznie kiełbasa na grilla nie powinna być peklowana, w praktyce prawie każdy je i grilluje zwykłą, peklowaną, wędzoną i parzoną a nawet wpół surową kiełbasę.

Rzecz rozbija się o zdrowie, nitrozaminy, etc.

 

Ale czy grillowanie jest zdrowe?

Też podobno nie.

Czy niepeklowana kiełbasa biała, źle, na surowo ugrillowana nie będzie trucizną?

 

I tak możemy odbijać tą piłeczkę zdrowia w nieskończoność.

Link to comment
Share on other sites

A ja wciąż, pomimo wieku uparcie i zdecydowanie powtarzam, "rzuć palenie, umrzesz zdrowo", a najlepiej "nie oddychaj", bo smog  zabija :D . To samo z naszym hobby, konsumuj tylko mięsko eko, ze zdrowo tuczonych sztuk, nie grillować, nie wędzić, robić tylko piękne foty, ładnie się na nich uśmiechać, i pić tylko wodę ze sprawdzonego potoku, najlepiej górskiego, żyć wesoło aż do śmierci  :D  :thumbsup: .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...