Jump to content

Pieczenie kiełbasy w osłonce białkowej.


quadro555

Recommended Posts

Dziękuję za odpowiedź. Czas mam a łatwiej mi pilnować temperatury w piekarniku niż wody w garnku. Termostat i sonda w kiełbasie powinny dać radę. Jeszcze raz dziękuję. Przy okazji jedno pytanie. Kiełbasę wiązać czy używać zaciskarki? Popełniłem taki zakup i nie wiem co jest pewniejsze.
Link to comment
Share on other sites

Kiełbasa upieczona. Nie pękła Rzeczywiście długo trwało pieczenie ale wolę pieczone niż parzone. Dłużej zapewne poleży w lodówce. Dla pewności jeszcze potraktuję kiełbasę zimnym dymem tak z godzinkę.

Dla pewności możesz ja potraktować ciepłym 25-30C dymem ,ale z 8-12 h bo 1 h nic nie da.

Edited by arkadiusz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...