quadro555 Posted July 5, 2019 Report Share Posted July 5, 2019 Mam takie pytanie posiadam maszynkę nr 8 i zestaw sitek o numeracji 8, 10, 13 i 16 oraz szarpak. W przepisach na stronie forum są podane rozmiary sitek do mielenia, ale myślę, że stopień rozdrobnienia na mojej maszynce a na wilku w masarni, pomimo tej samej średnicy zapewne będzi inny. Jaką brać korektę ? N.p. jeżeli w przepisie jest sito ø 10 to mam stosować też dziesiątkę czy powiedzmy nr 13? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted July 5, 2019 Report Share Posted July 5, 2019 8 na wilku to u Ciebie 10. 13 na wilku to u Ciebie 16 bo 15- stek nie ma chyba że na zamówienie.Przyjmuj o dwa ,trzy więcej niż na wilku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted July 5, 2019 Author Report Share Posted July 5, 2019 Dziękuję za szybką i jak zwykle merytoryczną odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts