Jump to content

Wędzenie w smokerze.


Marcin P.

Recommended Posts

Pierwsze wędzenie w nie dawno zakupionym smokerze.

 

Od samego początku, gdy tylko rozpakowałem grilo-wędzarnię, byłem lekko zawiedziony tym, z jak ciękiej blachy jest zrobiony. Popielnik w nim, to jedno wielkie nieporozumienie.

Po pierwszym wędzeniu będę lekko usprawniał ten sprzęt.

 

Jak na pierwsze wędzenie w takim czymś to jestem umiarkowanie zadowolony.

Wędliny smaczne, soczyste, jedynie czego brakuje, to równomierngo wędzenia. Musiałem trochę mieszać w trakcie.

post-98168-0-12684400-1563118652_thumb.jpg

post-98168-0-80164400-1563118681_thumb.jpg

post-98168-0-23390200-1563118708_thumb.jpg

post-98168-0-64755400-1563118734_thumb.jpg

post-98168-0-58468300-1563118763_thumb.jpg

post-98168-0-39557300-1563118785_thumb.jpg

post-98168-0-50942500-1563118809_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jak na pierwsze wędzenie w takim czymś to jestem umiarkowanie zadowolony.

Powiem tak też miałem okazją w czym takim zadymiać mi udało się uwędzić idealnie  ale od tego badziewia nie odchodziłem trzeba było pilnować cały czas. Tobie widzę się nie udało miałeś za wysoką temp. I właśnie dlatego przy takich sprzętach to trzeba pilnować i jeszcze raz pilnować temperatura skacze jak cholera .Proponuję dodać rurę i palenisko dać niżej tak właśnie przerobił mój brat po tym jak ja klęczałem nad nią przez całe wędzenie .Po tej przeróbce temper. się ustabilizowała i już tak bardzo nie trzeba pilnowac.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...