Marcin P. Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Pierwsze wędzenie w nie dawno zakupionym smokerze. Od samego początku, gdy tylko rozpakowałem grilo-wędzarnię, byłem lekko zawiedziony tym, z jak ciękiej blachy jest zrobiony. Popielnik w nim, to jedno wielkie nieporozumienie. Po pierwszym wędzeniu będę lekko usprawniał ten sprzęt. Jak na pierwsze wędzenie w takim czymś to jestem umiarkowanie zadowolony. Wędliny smaczne, soczyste, jedynie czego brakuje, to równomierngo wędzenia. Musiałem trochę mieszać w trakcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Jak na pierwsze wędzenie w takim czymś to jestem umiarkowanie zadowolony. Powiem tak też miałem okazją w czym takim zadymiać mi udało się uwędzić idealnie ale od tego badziewia nie odchodziłem trzeba było pilnować cały czas. Tobie widzę się nie udało miałeś za wysoką temp. I właśnie dlatego przy takich sprzętach to trzeba pilnować i jeszcze raz pilnować temperatura skacze jak cholera .Proponuję dodać rurę i palenisko dać niżej tak właśnie przerobił mój brat po tym jak ja klęczałem nad nią przez całe wędzenie .Po tej przeróbce temper. się ustabilizowała i już tak bardzo nie trzeba pilnowac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El komendante Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Witam Ziomala, następną razom będzie lepiej Polecam lekturę tego forum.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
09042 Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Marcin P. czy aby nie jesteś spokrewniony z niejakim wczesnym Zbójem M. PS. Zbóju M.bez urazy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin P. Posted July 14, 2019 Author Report Share Posted July 14, 2019 Marcin P. czy aby nie jesteś spokrewniony z niejakim wczesnym Zbójem M. PS. Zbóju M.bez urazy Nie. Ja nie Zbój Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Kiepski sprzęt do wędzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted July 14, 2019 Report Share Posted July 14, 2019 Zbojaszku widze ze nadal znajduja sie zwolenicy dawnego Twojego wedzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin P. Posted July 15, 2019 Author Report Share Posted July 15, 2019 Kiepski sprzęt do wędzenia.Trochę ten sprzęt przerobię, ale po tym pierwszym Wędzeniu mam chęć zrobić sobie drewnianą małą wędzarnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted July 15, 2019 Report Share Posted July 15, 2019 mam chęć zrobić sobie drewnianą małą wędzarnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts