Papa_Czer Posted July 28, 2019 Report Share Posted July 28, 2019 (edited) Witam Na wstępie napisze że jest to mój pierwszy post na forum WedzarniczaBrać w związku z czym Witam Wszystkich Serdecznie .Moje wątpliwości budzi beczka, którą nabyłem w piątek i z której planowałem zrobić pierwszą wędzarnię.. Beczka ta jest po oleju przekładniowym. Po dzisiejszym wypaleniu wygląda jakby na zewnątrz pod wypaloną warstwą farby jest jakby warstwa ocynku lub czegoś innego ( jakieś zabezpieczenie) co się mieni w słońcu jak lakier metalik . Proszę o poradę wywalić tą beczkę czy można taką uzyć do wędzenia. Poniżej zdjęcia . na zdjęciu poniżej pzry wycietym otwozre widadć że na zewnątrz jest jakaś warstwa ( rozwarstwienie w prawym górnym rogu przy wyciętym otworze) poniżej wnetrze po wypaleniu i wypłukaniu Dziękuję z góry za odpowiedzi i Pozdrawiam Edited July 28, 2019 by Papa_Czer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted July 28, 2019 Report Share Posted July 28, 2019 Witamy na forum.Na zewnątrz nie ma znaczenia liczy się środek.W środku powinna być goła blacha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papa_Czer Posted July 28, 2019 Author Report Share Posted July 28, 2019 Z tym że przy górnej krawędzi na wywinieciu blachy też jest trochę tej warstwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted July 28, 2019 Report Share Posted July 28, 2019 To nie szkodzi bo wędzonki nie wiszą na wysokości rantu a dym nie cofa się do beczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts