Sla100 Posted August 18, 2019 Report Share Posted August 18, 2019 Witam serdecznie Czy ktos posiada jakie kolwiek wiadomosci lub materialy na temat kutra Record ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla100 Posted August 23, 2019 Author Report Share Posted August 23, 2019 W tej chwili kuter posiada silnik na sile ale mam w planie wymienic go na 230V niestety nie mam jak odczytac mocy ani obrotow jak myslicie jakie powieniem miec parametry silnik do takiego kutra ???????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted August 25, 2019 Report Share Posted August 25, 2019 (edited) Zmierz pojemność misy kutra , wejdz na stronę producentów tego sprzętu ,znajdz podobny ,odczytaj dane silnika , porównaj z dwoma skrajnymi obok z katalogu , zakup odpowiedni silnik. Edited August 25, 2019 by Pacan Wojciech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla100 Posted August 25, 2019 Author Report Share Posted August 25, 2019 Zmierz pojemność misy kutra , wejdz na stronę producentów tego sprzętu ,znajdz podobny ,odczytaj dane silnika , porównaj z dwoma skrajnymi obok z katalogu , zakup odpowiedni silnik. No wlasnie ze strona producenta chyba bedzie problem jako ze ten kuter to pewnie z 50 lat temu zostal wykonany, a i na silniku nie ma danych niestety Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted August 25, 2019 Report Share Posted August 25, 2019 Cześć , ja wcale nie myślałem o stronie producenta Twojego kutra , tylko o obecnych producentach , którzy produkują kutry o podobnej pojemności misy , przecież mięso stanowi opór przy kutrowaniu dla noży , wiec zakładając , ze mieso ma konsystencję niezmienna od wieków , to siła do pokonania przez podobne maszyny innych producentów musi być taka sama , przejrzyj mocowanie noży w obecnych kutrach , musi być podobne do mocowania w Twoim kutrze i sprawdz moc silnika zastosowanego dodaj 10 % i będziesz spokojny . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts