StefanS Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Meat ScienceVolume 150, April 2019, Pages 131-140 Fatty acid composition, cholesterol content and lipid oxidation indices of intramuscular fat from skeletal muscles of beaver (Castor fiber L.)Author links open overlay panelPiotrDomaradzkiaMariuszFlorekaPiotrSkałeckiaAnnaLitwińczukaMonikaKędzierska-MatysekaAnnaWolanciukaKatarzynaTajchmanb Wyglada na to ze slowa Ministra Rolnictwa sa juz przekuwane w czyny. Chyba musimy zaczac opracowywac przepisy potraw z miesa bobrow. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted September 9, 2019 Report Share Posted September 9, 2019 Takowe przepisy mamy już na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny255 Posted September 12, 2019 Report Share Posted September 12, 2019 Witam jeśli można to gdzie te przepisy jestem zainteresowany siedzę 2 godziny czytam i nie widzę proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Twonk Posted September 13, 2019 Report Share Posted September 13, 2019 (edited) To może pomogę: KiełbasaPieczony ogonOgólnie o wyrobach Edited September 13, 2019 by Twonk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted September 13, 2019 Report Share Posted September 13, 2019 1. Mieso z bobra - konieczne jest badanie jak dzika.2. dużo ścięgien - trzeba pracowicie oddzielić !3. zdjąć tłuszcz i odrzucić - specyficzny zapach i smak.( niekoniecznie akceptowalny konsumpcyjnie)4. zamrozic by skruszało5. po rozmrożeniu odmoczyc jak śledzia6. dość intensywnie przyprawic dalej możesz obrabiac podobnie - do baraniny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beny255 Posted September 14, 2019 Report Share Posted September 14, 2019 ok dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monet24 Posted October 6, 2019 Report Share Posted October 6, 2019 Mięsa z bobra jeszcze nie jadłem . Poleca ktoś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 6, 2019 Report Share Posted October 6, 2019 Mięsa z bobra jeszcze nie jadłem . Poleca ktoś ? znam smaczniejsze - czwórki nie urywa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted October 6, 2019 Report Share Posted October 6, 2019 Anna z "dzikiego" kraju na dole ziemi, jadłaś coś z kangura? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.