sebazdziebko Posted September 25, 2019 Report Share Posted September 25, 2019 Witam. Czy ktoś z was prowadzi działalność związana z ubojem gospodarczym. Jakie wymogi trzeba spełnić do prowadzenia takiej dzialanosci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted September 28, 2019 Report Share Posted September 28, 2019 Witam daj kolego na pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebazdziebko Posted September 29, 2019 Author Report Share Posted September 29, 2019 Kurok syn Jarka nie mogę wysłać do ciebie pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted September 29, 2019 Report Share Posted September 29, 2019 witam powiedz mi od jak dawna zajmujesz się ubojem domowym , skończyłeś kursy czy szkołę , pracowałeś w ubojni , jak długo ? bzdety niby w naszym regionie dla weterynarii to podstawowe rzeczy dla uzyskania pozwolenia no i oczywiście kleszcze lub aparat ubojowy tak na szybko to wygląda u nas w okolicy pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebazdziebko Posted September 30, 2019 Author Report Share Posted September 30, 2019 Witam. Ubojem domowym zajmuje się ok 10 lat.W zakładzie w którym się uczyłem i pracowałem jeszcze 2 lata po szkole mieliśmy swój uboj. Teraz pracuje w masarni bez uboju. Nie mam żadnych kursów ubojowca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebazdziebko Posted October 6, 2019 Author Report Share Posted October 6, 2019 Chodzi mi o to czy oprócz kursu ubojowca muszę mieć odbyta 3 miesięczna praktykę na tym stanowisku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted October 7, 2019 Report Share Posted October 7, 2019 witam . w naszym rejonie to wyglądało tak jak ktoś przyniósł próbkę do badania podawał nazwisko i adres rzeźnika który zabijał następnie powiatowy wzywał danego rzeźnika pytał ile lat pracował na uboju czym dokonuje uboju jeśli aparatem [ radicalem ] to spisywał nr aparatu wpisywał danego delikwenta na listę uprawnionych do dokonywania uboju i w ten sposób jest zarejestrowanych 9ciu ubojowców którzy mogą dokonywać legalnie uboju nie stwarzają im żadnych problemów żadnych kontroli tyle tylko że są uprawnieni i wpisani na listę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebazdziebko Posted October 8, 2019 Author Report Share Posted October 8, 2019 A musieli zakładać działalność gospodarczą?A jakieś wymogi sanitarne stawiają jeśli dokonuje się uboju w swoim własnym przydomowym warsztacie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted October 9, 2019 Report Share Posted October 9, 2019 Cześć, nie ja tu mówię o uboju u rolnika jeśli byś chciał w domu to jest całkowicie inna bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebazdziebko Posted October 9, 2019 Author Report Share Posted October 9, 2019 (edited) Ja bym chcial u siebie prowadzić uboj. Orientujesz się może jak wtedy wyglada sprawa? Edited October 9, 2019 by sebazdziebko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted October 9, 2019 Report Share Posted October 9, 2019 zobacz na pw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.