Papcio Posted October 28, 2019 Report Share Posted October 28, 2019 Podpowiedzcie jaki macie sterownik do ogrzewania mieszkania/domku. Mam gazowy kocioł i pompę obiegową. Nie chcę by pompa pracowała non stop. Domek mam bardzo ciepły i dogrzewam go od 4 do 7 rano by żonie było ciepło jak nakłada "barwy wojenne" na buźkę a następnie od 14 do 16 i to nam wystarczy. Muszę pompę włączać ręcznie, rano to różnie bywa. Do piecyka mam fajny programowalny sterownik a mam problem z pompą obiegową. Potrzebuję rady co zakupić by jakoś automatycznie pompa włączała się i wyłączała.Dziękuję za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted October 28, 2019 Report Share Posted October 28, 2019 Papcio 12 ustawień czasowych na każdy dzień tygodnia.... około 50 zeta. [Dodano: 28 paź 2019 - 12:13] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 28, 2019 Report Share Posted October 28, 2019 Muszę pompę włączać ręcznie, rano to różnie bywa. Do piecyka mam fajny programowalny sterownik a mam problem z pompą obiegową. Potrzebuję rady co zakupić by jakoś automatycznie pompa włączała się i wyłączała. Bardzo wiele sterowników ma możliwość współpracy z pompą, wiele kotłów ma podłączenie pompy cyrkulacyjnej i możliwość jej regulowania - sprawdź w instrukcji i sterownika i kotła .Mozna tez zastosować rozwiązanie Andrzeja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted October 28, 2019 Report Share Posted October 28, 2019 (edited) Rozwiązanie Andrzeja najlepsze. Prosta, szybka regulacja. Cena w Leroy ok.35 zł. Edited October 28, 2019 by JaGra Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted October 28, 2019 Author Report Share Posted October 28, 2019 Dziękuję.Mam coraz częściej "zaćmienie" i chyba "pryszczycę" mózgu Dzięki za podpowiedz, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted November 2, 2019 Report Share Posted November 2, 2019 (edited) około 50 zeta. Rozwiązanie Andrzeja najlepsze. Prosta, szybka regulacja. Cena w Leroy ok.35 zł. No i Andrzej ma nieprzespany tydzień , bo przepłacił Edited November 2, 2019 by Henio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted November 2, 2019 Author Report Share Posted November 2, 2019 Ja miałem zupełnie coś innego na myśli. Nie wierzę, że np. EAnna ma włączoną pompę przez cały okres grzewczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted November 2, 2019 Report Share Posted November 2, 2019 No i Andrzej ma nieprzespany tydzień , bo przepłacił Ja kupowałem chyba ponad 3 lata temu ..... już się część zamortyzowało . Henio , jak ja mam coś kupić to kupuję i już . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts