ANNAM Posted July 11, 2008 Report Share Posted July 11, 2008 W nadziei ,ze nie powtorze juz tematu, podaje przepis na chutney skladniki: 4 ostre Chilli4-5 szt slodka papryka 3 szt czerwonej cebuli 3/4 szklanki octu Balsamicznego5-6 lyzek brazowego cukru olej do podduszenia cebuli sol i pieprz1. Papryke wstawic do piekarnika , kiedy skorka sie przypali wsadzic ja do worka i zawiazac; kiedy przestygnie zdjac skore i oczyscic z nasion2. Z chilli postapic podobnie, z ta roznica, ze nasiona pozostawic i proponuje chilli robic w rekawiczkach3. Cebule pokroic w duza kostke, poddusic na oliwie ,ale uwazac aby nie przyrumienika sie 4. Do cebuli dodac pokrojona papryke i chilli' lekkowimieszac i dodac cukier, ocet sol i pieprz. 5. Dusic to razem, co jakis czas mieszajac, az wszystko zgestnieje, zwykle zajmuje to okolo 20 minut.6. Gorace wkladac do sloiczkow. Kiedy przestygnie jest gotowe do jedzenia. BArdzo dobrze smakuje z zimnym miesem i wedlina, a takze z grzankami z serem Pozdrawiam, Anna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.