Jump to content

Chutney z ostrej papryczki


ANNAM

Recommended Posts

W nadziei ,ze nie powtorze juz tematu, podaje przepis na chutney

skladniki:

4 ostre Chilli

4-5 szt slodka papryka

3 szt czerwonej cebuli

3/4 szklanki octu Balsamicznego

5-6 lyzek brazowego cukru

olej do podduszenia cebuli

sol i pieprz

1. Papryke wstawic do piekarnika , kiedy skorka sie przypali wsadzic ja do worka i zawiazac; kiedy przestygnie zdjac skore i oczyscic z nasion

2. Z chilli postapic podobnie, z ta roznica, ze nasiona pozostawic i proponuje chilli robic w rekawiczkach

3. Cebule pokroic w duza kostke, poddusic na oliwie ,ale uwazac aby nie przyrumienika sie

4. Do cebuli dodac pokrojona papryke i chilli' lekkowimieszac i dodac cukier, ocet sol i pieprz.

5. Dusic to razem, co jakis czas mieszajac, az wszystko zgestnieje, zwykle zajmuje to okolo 20 minut.

6. Gorace wkladac do sloiczkow. Kiedy przestygnie jest gotowe do jedzenia.

 

BArdzo dobrze smakuje z zimnym miesem i wedlina, a takze z grzankami z serem

 

Pozdrawiam, Anna

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...