orzlowski Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 czesc chlopaki, szukam przepisu na kielbase bezoslonkowa na grila. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 :shock: :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Widzialem kiedys w niemieckiej telewizji jak cos takiego produkowano. Byl to Bratwurst farsz byl bezposrednio z nadziewarki nakladany na goraca wode. Przepisu nieznam wiem tylko ze te mieso na Bratwurst bylo kutrowane cos podobnego jak na parowki. http://www.chefkoch.de/rezepte/1092891215326679/Fraenkische-Bratwurst.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 czesc chlopaki, szukam przepisu na kielbase bezoslonkowa na grila. Pozdrawiam Sprecyzuj o co Ci chodzi ? Może o chodzi Ci o wyrób który robi się w osłonce a potem ją ściąga i jest podobny do parówki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Chyba prostym sposobem wykonania takiej kiełbaski będzie zrobienie białej drobno zmielonej. Kiełbaskę trzeba będzie sparzyć a następnie zdjąć osłonkę (jelito). Pamiętaj o bardzo dokładnym wyrobieniu farszu. Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darek Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki. Pzdr. Tak jak już pisalem widziałem w telewizji farsz ścinął sie zaraz po położeniu go na gorącą wode. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Czasami robię kotlety mielone na grillu (bez dodatku bułki tartej).Nic się nie rozpada. Tylko kształtem nie przypomina kiełbasy. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 kiełbasa słoikowa ! tylko jak ją grilować? z opakowaniem? :tongue: :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Posted July 15, 2008 Report Share Posted July 15, 2008 Takie kiełbasy( bez osłonki )z grila jadłam i wyglądały one jak parówka w otoczce z ciasta. Środek kiełbasy smakował trochę jak biała kiełbasa, a otoczka była chrupka. Ale jak to było zrobione naprawdę nie wiem. :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
orzlowski Posted July 17, 2008 Author Report Share Posted July 17, 2008 czesc, dzieki wam za wasze rady i porady.Chodzi mi o przepis na te paluchy z miesa mielonego o grubych oczkach na grila,mozna je tez kupic. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts