Jump to content

kielbasa bezoslonkowa


orzlowski

Recommended Posts

Widzialem kiedys w niemieckiej telewizji jak cos takiego produkowano.

 

Byl to Bratwurst farsz byl bezposrednio z nadziewarki nakladany na goraca wode.

Przepisu nieznam wiem tylko ze te mieso na Bratwurst bylo kutrowane cos podobnego jak na parowki.

 

http://www.chefkoch.de/rezepte/1092891215326679/Fraenkische-Bratwurst.html

Link to comment
Share on other sites

Chyba prostym sposobem wykonania takiej kiełbaski będzie zrobienie białej drobno zmielonej. Kiełbaskę trzeba będzie sparzyć a następnie zdjąć osłonkę (jelito). Pamiętaj o bardzo dokładnym wyrobieniu farszu.

Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki.

Pzdr.

Link to comment
Share on other sites

Jeśli byś parzył bez osłonki wyjdzie Ci smaczny rosołek i raczej sucha kiełbasa. Chyba, że jest jakaś matoda na zatrzymanie soków w wyrobie pozbawionym osłonki.

Pzdr.

Tak jak już pisalem widziałem w telewizji farsz ścinął sie zaraz po położeniu go na gorącą wode.

Link to comment
Share on other sites

Takie kiełbasy( bez osłonki )z grila jadłam i wyglądały one jak parówka w otoczce z ciasta. Środek kiełbasy smakował trochę jak biała kiełbasa, a otoczka była chrupka. Ale jak to było zrobione naprawdę nie wiem. :shock:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...