Maxell Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Otrzymałem list od Nestora, który został perfidnie oszukany podczas zakupu automatu do chleba.Cytuję:"Zamówienie na automat do chleba wykonałem telefonicznie : 014 666 10 13. Miał być marki Alaska, ale takie było tylko opakowanie, w środku był używany marki Clatronic bez foremki i bezmieszadła, urządzenie bezużyteczne Telefon jest wyłączony a na mój list nie dostałem odpowiedzi. Zapłaciłem 75 zł+ 40 zł. za przesyłkę.Podaję dane faceta: Mariusz Ć. ul.Targowa 4 m 38 Dębica P.H.U.Załączam pozdrowienia: Nestor." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farmerka63 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Fajnie by było, gdyby Nestor jeszcze powiedział GDZIE znalazł ofertę tego Mariusza Ć. ?Czy na Allegro? Widzę kilka zachęcających cenowo ofert marki Alaska, ale dopóki nie zalicytuję , dopóty nie poznam personaliów sprzedającego. Nestorowi pozostaje współczuć. Na pociechę - znalazłam w kategorii "automaty do pieczenia chleba" formę do Alaski . Pozostają jeszcze mieszadła.... :???: Oto link do aukcji : http://allegro.pl/item400932759_foremka_do_automatu_alaska_fif_mulinex_bifi_.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
farmerka63 Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Och, nie! Przepraszam! Przecież Nestor dostał Clatronika zamiast Alaski ! Pokiełbasiłam...Przepraszam - chciałam dobrze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papla Posted July 18, 2008 Report Share Posted July 18, 2008 Na naszym forum miłośników komputerów Macintosh wdrożyliśmy prostą zasadę, kupujący zgłasza chęć zakupu podaje miasto a osoba z okolicy która jest forumowiczem jedzie sprawdzić faktyczne źródło, potem dostaje gotóweczkę na konto lub jak mała kwota zakłada i już jako zaufana osoba wysyła kupującemu, często ktoś jedzie akurat w te okolice więc poczta forumowa też się przydaje. Ja do tej pory działa od 1998 roku ta forma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
majchal Posted July 21, 2008 Report Share Posted July 21, 2008 Na naszym forum miłośników komputerów Macintosh wdrożyliśmy prostą zasadę, kupujący zgłasza chęć zakupu podaje miasto a osoba z okolicy która jest forumowiczem jedzie sprawdzić faktyczne źródło, potem dostaje gotóweczkę na konto lub jak mała kwota zakłada i już jako zaufana osoba wysyła kupującemu, często ktoś jedzie akurat w te okolice więc poczta forumowa też się przydaje. Ja do tej pory działa od 1998 roku ta forma.Bardzo podobna forma jest u nas w FSOAUTOKLUBie Jeśli jest coś fajnego, to się ogląda na żywo, potem informuje o stanie faktycznym kupującego i podejmowana jest decyzja. Wolę wysłać kasę znajomemu na konto i niech on zakupi i mi to wyśle, niż jakiejś internetowej postaci typu Marcin 1000 ( jeśli jest jakiś Marcin 1000, to przepraszam :tongue: ) Podobną zasadę stosujemy przy zakupie samochodu, bo nie sposób jechać 300km i odbić się od jakiegoś szrota który ładnie wygląda na zdjęciach, a tak ziomal ogląda, daje cynk, potem kupujący już jedzie po konkret i wie czego się spodziewać. Wogóle myślę, że można zrobić czarną i białą listę, bo przecież tym, którzy są rzetelni nalezy się reklama, a nam pomóc w wyborze sprzedającego. ( Podobny wątek już był nt sposobu identyfikacji uczciwych i nieuczciwych na Allegro ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomzo32 Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 TELEWIZJA NAZIEMNA NIEDŁUGO ZNIKNIE Z WASZYCH EKRANÓW A MY BEDZIEMY ZAKŁADAĆ ANTENĘ ZBIORCZA TELEWIZJI CYFROWEJ...BLABLA...ITD,ITP-PROSZĘ TU PODPISAĆ...W taki sposób naciągacze z CYFRY+ wrobili dużo emerytów i nie tylko w podopolskich wsiach-piszę o tym poniewarz rodzice koleżanki dali się w to wrobić a dziś moja żona wysłuchała wyżej opisanego tekstu-oczywiście nie dała się wrobić-OSTRZEGAM!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Witam .W taki sposób naciągacze z CYFRY+ wrobili dużo emerytów i nie tylko w podopolskich wsiach Dzięki za informację . Na moim terenie chodzili już zeszłego roku latem . Może to następna inicjatywa :question: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mazurzak Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 a jak wyglada foremka i mieszadla? macie moze konkretne fotki. Mam (powinienem gdzies miec) pozostalosc po maszynce akurat foremke i mieszadlo (a) ... tylko nie pamietam po jakiej ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts