Jump to content

Czyste odpadki po krojeniu.


robertadam

Recommended Posts

 

 

Co można zrobić z czystymi odpadami po krojeniu .Jest to szynka serrano,szynka prosciutto, Chorizo,spianata, i specku.Srednio dziennie ok 5 kg.

Sprzedać po mniejszej ( niskiej ) cenie. Dalsze przetwarzanie tylko w gastronomi.

Wytwarzanie nowych produktów mięsnych nie ma sensu, gdyż wędliny dojrzewające w procesie produkcji oprócz wysokiego zasolenia produkowane są w wyższych temperaturach, które bardzo znacząco wpływają na profil zapachowy mięsa i tłuszczu.

Link to comment
Share on other sites

Nie tylko do pizza. tak samo mozna zrobic roznego rodzaju dania makaronowe.

 Wszelkiegoo rodzaju odpady Jamon czy prosciutto mozesz zastosowac rowniez do dan warzywnych. W polaczeniu z e szparagami jest bardzo smaczne( p[olecam). rowniez dodatek do salatek. Dobre rowniez te odpady sa do quiche.  rozdrobnione i dodane do masy jajecznej. Wiadomo trzeba bardzo uwazac z sola wtedy.

 

Moje ulubione razem z melonem. Salatka melon i kawalki prosciuto  czy jamon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...