robertadam Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Co można zrobić z czystymi odpadami po krojeniu .Jest to szynka serrano,szynka prosciutto,Chorizo,spianata, i specku.Srednio dziennie ok 5 kg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Np. pizza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 (edited) Możesz zrobić coś takiego https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15699-zak%C4%85ska/ zamiast pachwiny wędzonej dodać swoje ścinki .Polecam fajna smarówka smaczna Oczywiście jeżeli nie w puszkach to możesz w słoiku Edited November 27, 2019 by jacekw21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Co można zrobić z czystymi odpadami po krojeniu .Jest to szynka serrano,szynka prosciutto, Chorizo,spianata, i specku.Srednio dziennie ok 5 kg. Sprzedać po mniejszej ( niskiej ) cenie. Dalsze przetwarzanie tylko w gastronomi.Wytwarzanie nowych produktów mięsnych nie ma sensu, gdyż wędliny dojrzewające w procesie produkcji oprócz wysokiego zasolenia produkowane są w wyższych temperaturach, które bardzo znacząco wpływają na profil zapachowy mięsa i tłuszczu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Jak już pisałem, mój kolega kupował (i pewnie kupuje) takie świeże zrzynki używając ich jako dodatek do pizzy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted November 27, 2019 Report Share Posted November 27, 2019 Nie tylko do pizza. tak samo mozna zrobic roznego rodzaju dania makaronowe. Wszelkiegoo rodzaju odpady Jamon czy prosciutto mozesz zastosowac rowniez do dan warzywnych. W polaczeniu z e szparagami jest bardzo smaczne( p[olecam). rowniez dodatek do salatek. Dobre rowniez te odpady sa do quiche. rozdrobnione i dodane do masy jajecznej. Wiadomo trzeba bardzo uwazac z sola wtedy. Moje ulubione razem z melonem. Salatka melon i kawalki prosciuto czy jamon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papcio Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 Aniu! kocham Ciebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robertadam Posted November 29, 2019 Author Report Share Posted November 29, 2019 Bardzo dziekuję wszystkim za odpowiedzi.Jeżeli ktoś ma ochotę to w przyszłym tygodniu bedzie speck i pastrami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.