radzio Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Witam,jestem tu bardzo nowy chociaż od pewnego czasu dość często zaglądam żeby sobie poczytać forum. W związku z tym, że jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać i wszystkich pozdrowić.A teraz moje pytanie. Jak przechować leszcza, takiego około 3 kg do niedzieli. Mogę go kupić jutro tj. w środę natomiast wędzić mogę dopiero w niedzielę. Co zrobić żeby mi się nie zepsuł ? Czy mogę go zamrozić? Jeśli tak to jak to zrobić? Sprawiać go czy nie? I kiedy go rozmrozić, żeby włożyć do solanki. A może jest jakiś inny sposób? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Witam!Najpewniejsze będzie zamrożenie, a później jak będziesz wiedział że będziesz miał czas możesz go rozmrozić, włożyć do solanki a następnie uwędzić.Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts