radzio Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Witam,jestem tu bardzo nowy chociaż od pewnego czasu dość często zaglądam żeby sobie poczytać forum. W związku z tym, że jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać i wszystkich pozdrowić.A teraz moje pytanie. Jak przechować leszcza, takiego około 3 kg do niedzieli. Mogę go kupić jutro tj. w środę natomiast wędzić mogę dopiero w niedzielę. Co zrobić żeby mi się nie zepsuł ? Czy mogę go zamrozić? Jeśli tak to jak to zrobić? Sprawiać go czy nie? I kiedy go rozmrozić, żeby włożyć do solanki. A może jest jakiś inny sposób? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek_ Posted July 22, 2008 Report Share Posted July 22, 2008 Witam!Najpewniejsze będzie zamrożenie, a później jak będziesz wiedział że będziesz miał czas możesz go rozmrozić, włożyć do solanki a następnie uwędzić.Pozdrawiam! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.