nr.zadir Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 (edited) Zrobiłem kiełbasę krakowską na samej soli.Czy taką kiełbasę mogę suszyć?Wykonanie: Wędzenie w temp. 50-60° - 4hPóźniej parzyłem do uzyskania w środku temp. 71°. Kolejnego dnia wędziłem 8h zimnym dymem około 30° i kolejnego dnia 4h też zimnym dymem.Użyłem 20g soli na kg mięsa.Z góry dziękuję za pomoc. Edited December 10, 2019 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Możesz suszyć ale w warunkach chłodniczych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nr.zadir Posted December 10, 2019 Author Report Share Posted December 10, 2019 A jak długo? Ostatnio najlepszego smaku nabrała po jakiś 1,5 do 2 tyg. Tylko była na peklosoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Zrobiłem kiełbasę krakowską na samej soli. A gdzie zabezpieczenie bakteriologiczne ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.