bilu72 Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Dziejszy dzień zapowiada się słoneczny więc można zaszaleć z ,,Grochówką wojskową '' Lecz najpierw trzeba przygotować bazę oraz wsadzik dymiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 Groch się moczy ,mięsko i kostki nabierają aromatu i kolorku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 To jest Groch ?? Jakas dziwna odmiana. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 W niektórych regionach Polski na fasolę mówi się także groch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 ……….. a na groch,......fasola …. ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 (edited) W niektórych regionach Polski na fasolę mówi się także groch.Tak jak idę na pole a nie na dwór.[Dodano: 18 gru 2019 - 15:13]Dzisiejsza pogoda sprzyja dymienieniu w survivalowej wędzarni. Edited December 18, 2019 by bilu72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 (edited) Właśnie zwróciłem na niego uwagę. Cyknij więcej fotek z różnych ustawień. Edited December 18, 2019 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 Właśnie zwróciłem na niego uwagę. Cyknij więcej fotek z różnych ustawień. Chodzi o rózne miejsca czy format zdjęc typu RAW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Różne miejsca, palenisko, wnętrze kilka z zewnątrz itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 Różne miejsca, palenisko, wnętrze kilka z zewnątrz itp.OkOstatnio dymiłem w szałasie,wędzonki jako baza do kapuśniaku wyszły ok.Fotki są w temacie bilu dymi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekduch Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Twoja wędzarnia wygląda jak indiańskie tipi.Bardzo ciekawy pomysł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 Twoja wędzarnia wygląda jak indiańskie tipi.Bardzo ciekawy pomysłWykorzystałem wojskowe pałatki,w końcu ma to być "grochówka wojskowa" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rarytasik Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Dla chcącego nie ma nic trudnego wystarczy dobry pomysł oraz ... guma do żucia i zabawa przednia, a przy tym jest czym zagryżć czy też przekąsić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Nie zapomnij dodać majeranku i czosnku do tej grochówki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Prawdę pisze, tylko przed dodaniem obejrzeć ją dokładnie, ślady żywicy dyskwalifikują ją ponieważ cała grochówka będzie o smaku sosnowej żywicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej.Do lasu mam 3 km a już ciemno i dziki grasuja.Jutro miałem z rana zacząć gotować i teraz mam gwoździa.Czy gotowć bez szyszki czy poczekać do Soboty bo jutrzejsze popołudnie mam zajęte oraz cały Piątek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 (edited) Chyba zostanę przy opcji bez szyszki Edited December 19, 2019 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 19, 2019 Author Report Share Posted December 19, 2019 (edited) W ten mglisty poranek gotowanie czas zacząć[Dodano: 19 gru 2019 - 09:09]Wczoraj lekko nie było o mały włos przez nieuwagę wszystko by poszło z dymem[Dodano: 19 gru 2019 - 09:15]No to gotujemy[Dodano: 19 gru 2019 - 09:17]No to gotujemy Edited December 19, 2019 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 Wędzonki wyszły bardzo ładnie uwędzone,za wędzarnie duże brawa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 19, 2019 Author Report Share Posted December 19, 2019 (edited) A Kazik55 zaleci dodanie szyszki sosnowej.Pytanie za 100 punktówW którym momencie podczas gotowania i na jak długo? Edited December 19, 2019 by bilu72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 Od początku, do końca. Wyjmujesz pod koniec gotowania. Szyszka to kultowy element prawdziwej, wojskowej grochówki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 19, 2019 Author Report Share Posted December 19, 2019 (edited) Od początku, do końca. Wyjmujesz pod koniec gotowania. Szyszka to kultowy element prawdziwej, wojskowej grochówki.Dzięki za infoPokusiłem się na śniadanko na żeberka; jak tak dalej pójdzie, to do końca żadne nie zostanie[Dodano: 19 gru 2019 - 10:21]Szyszka utopiona,aromatyzuje wywarek[Dodano: 19 gru 2019 - 10:28]Pk kilku minutach szyszka się zamknęła. Edited December 19, 2019 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bilu72 Posted December 19, 2019 Author Report Share Posted December 19, 2019 (edited) Ziemniaki się gotują a groch już gotowy(po dmuchnieciu w niego ładnie łupinka schodzi Edited December 19, 2019 by bilu72 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekduch Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 O której można przyjechać na degustację????????????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.