Jump to content

Co sie stanie?


sapertoruń

Recommended Posts

Uuuuuuffff.

Nie bierz przepisów z takich książek.

Tu masz wszystko.

Nic sie nie stało. Po prostu zrób nową zalewę. Na 10 l wody bierzesz ok. 0,80-0,85 kg peklosoli. Oczywiście to dla obliczeń.

Takiej zalewy potrzeba ok. 40-45% wagowo w stosunku do ilości mięsa, która chcesz peklować. Wkładasz mięsko do garnka, zalewasz tak przygotowana, wystudzona zalewą i możesz dodac swe ulubione przypraw.

Mięso musi być całkowicie pokryte zalewą, dlatego najlepiej jest przykryć je małym talerzykiem i obciążyć np.słoikiem z wodą (oczywiście zamknietym)

Top tak po krótce. Więcej doczytasz na stronce.

Pozdrowienia.

Link to comment
Share on other sites

Oczywiście nie chodzi mi o przepis :D jedynie o to, że jak sie pewnie orientujesz, autorzy takich pozycji sa z zasady omnibusami, to znaczy że pisza książki na każdy temat, choć w wielu przypadkach, nigdy nie robili tych produktów, o których piszą. Uważaj.

:lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...