Beesmaster Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Witam.Wędzę dopiero około pół roku więc jestem bardzo początkujący. Chciałbym się pochwalić swoimi wyrobami i przyjąć każdą krytykę zarówno pozytywną oraz negatywną byle by konstruktywną . Pierwsze testy mam pozytywne ponieważ rodzina jest zadowolona z moich wyrobów i już nikt nie myśli u mnie o wędlinach ze sklepu. Korzystam narazie z przepisów głównie z YT ponieważ widzę pracę jaką należy wykonać. Ale jak nabiorę już wprawy na pewno będę sięgał po bardziej wymagające przepisy zaawansowanych zadymiaczy jakich tutaj obserwuję. Ukłony dla Was wszystkich. Na początek tradycyjnie wędzone na święta: Szynka, boczek, schab. Oraz Kiełbasa szynkowa którą podsuszyłem dlatego że lubimy podsuszone kiełbasy w domu : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Beesmaster, chciałbym tak wędzić w pierwszym roku swojej przygody Jeszcze tylko wstaw przekrój wyrobów i będzie komplet Aha, i uważał bym na przepisy z YT -tutaj jak ktoś nawet wypisze "głupoty" to zaraz jest weryfikowane a tam... sam wiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
witek1965 Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 kolorek zacny, widać że odrobione lekcje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Oraz Kiełbasa szynkowa którą podsuszyłem dlatego że lubimy podsuszone kiełbasy w domu : A kto nie lubi. Bardzo fajne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzed Posted January 11, 2020 Report Share Posted January 11, 2020 Widzę, że jesteś szybkim uczniem! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 12, 2020 Report Share Posted January 12, 2020 Na początek tradycyjnie wędzone na święta: Szynka, boczek, schab. Oraz Kiełbasa szynkowa którą podsuszyłem dlatego że lubimy podsuszone kiełbasy w domu Bardzo ładne wędzenie i czyste sznurki na kiełbasach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted January 12, 2020 Report Share Posted January 12, 2020 i uważał bym na przepisy z YT Prawda w 100% tam raczej większość głupot jest . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted January 13, 2020 Author Report Share Posted January 13, 2020 Dziękuję za ciepłe słowa, jest to naprawdę budujące. Zwłaszcza że za podsuszenie kiełbasy szynkowej zostałem z pewnego miejsca z pewnej grupy usunięty. Stwierdzono że splamiłem honor wynalzcy kiełbasy szynkowej, której przepis ma wieloletnią tradycję, podsuszając ją a nie od razu po parzeniu w próżnię lub do zamrażarki. A ja jestem tego zdania żeby robić to co smakuje i czasem przecież to żaden grzech nagiąć przepis w stronę "lekko po swojemu". Co do przepisów z YT to obserwuję tylko jednego Pana bo muszę przyznać że od niego zaczerpnąłem pasję do wędlin, a później znalazłem to forum. Ubolewam ... no ale tak było . W tym tygodniu planuje kolejne wyroby. Rezultaty będą zaprezentowane . Pozdrawiam serdecznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted January 13, 2020 Report Share Posted January 13, 2020 obserwuję tylko jednego Pana Zapewne pana z brodą jak tak to Ci powiem że facet sporo błędów robi oczywiście technologicznych Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted January 13, 2020 Author Report Share Posted January 13, 2020 obserwuję tylko jednego PanaZapewne pana z brodą jak tak to Ci powiem że facet sporo błędów robi oczywiście technologicznych No i tu mnie masz [emoji3526]. Na szczęście też czytałem sporo na forum i wystrzegam się tych błędów. Np solanke robię wg sciagawki Rogera tylko pekluje 12 dni nie 7. Wedlinki smakują super. Wysłane z mojego G8342 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted January 20, 2020 Author Report Share Posted January 20, 2020 (edited) Witam.Kolejna robota za mną. Tym razem cienka swojska oraz Szynkowa. Przed: Po: Przekrój: Muszę jeszcze poprawić naświetlenie przy zdjęciach bo nie oddaje wiernie kolorów . Edited January 20, 2020 by Beesmaster Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted February 27, 2020 Author Report Share Posted February 27, 2020 Witam.Zapasy się kończą więc czas na uzupełnianie. Dziś szynka konserwowa oraz rarytaz z mojego dzieciństwa - Paprykarz Szczeciński. W pęklę również poszły szynki, indyk oraz schab. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted March 6, 2020 Author Report Share Posted March 6, 2020 Witam.Peklowania czas się skończył to trzeba było malować. Indyk i serki: Parę dni później serki vol. 2, szynki i schab Pozdrowienia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted March 7, 2020 Report Share Posted March 7, 2020 Brawo, idziesz w dobra stronę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted March 8, 2020 Author Report Share Posted March 8, 2020 Brawo, idziesz w dobra stronę. Dziękuję bardzo. To między innymi Twoja i pozostałych kolegów zasługa. Jak się uczyć to od najlepszych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beesmaster Posted March 18, 2020 Author Report Share Posted March 18, 2020 Na fejsie już jest to jeszcze forum:Krakowska sucha oraz pasztet drobiowy (którego na dzień dzisiejszy już pół nie ma ). Oraz stan krakowskiej na dziś: myślę że jeszcze dzień lub dwa suszenia. Ale dziś już do chłodnego pójdzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.