jacekw21 Posted February 4, 2020 Report Share Posted February 4, 2020 Wyroby Pieczone Wątek : https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16282-wyroby-pieczone-jacekw21/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted February 4, 2020 Report Share Posted February 4, 2020 Wyglada wszystko przepysznie , ja zrobilam kielbase z Twojego przepisu z dodatkiem pieprzu cytrynowego i moge Ci tylko podziekowac bo wyszla pyszna , najlepsza jaka do tej pory zrobilam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted February 5, 2020 Author Report Share Posted February 5, 2020 (edited) zrobilam kielbase z Twojego przepisu z dodatkiem pieprzu cytrynowego i moge Ci tylko podziekowac bo wyszla pyszna , najlepsza jaka do tej pory zrobilamJestem bardzo zadowolony że aż tak się przydałem cieszę się że kiełbaska wyszła i smakowała [Dodano: 05 lut 2020 - 15:55]Mielonka a"la tyrolska Przepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16353-mielonka-ala-tyrolska/ Edited February 5, 2020 by jacekw21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted February 6, 2020 Author Report Share Posted February 6, 2020 Mielonka z kolorowymi płatkami papryki słodkiej Przepis:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/16354-mielonka-z-kolorowymi-p%C5%82atkami-papryki-s%C5%82odkiej/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted February 16, 2020 Author Report Share Posted February 16, 2020 Rolada z boczku i podgardla Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15940-rolada-z-boczku-i-podgardla/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted February 17, 2020 Author Report Share Posted February 17, 2020 Rolada lazdijajska w/g JackaW Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15942-rolada-lazdijajska-wg-jackaw/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted February 18, 2020 Author Report Share Posted February 18, 2020 Rolada z indyka Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15943-rolada-z-indyka/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 24, 2021 Author Report Share Posted March 24, 2021 Konserwa Tyrolska w osłonce w/g JackaWPrzepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18231-konserwa-tyrolska-w-os%C5%82once-wg-jackaw/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emka24 Posted March 24, 2021 Report Share Posted March 24, 2021 ja zrobilam kielbase z Twojego przepisu z dodatkiem pieprzu cytrynowego i moge Ci tylko podziekowac bo wyszla pyszna Proszę skierować do przepisu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 24, 2021 Author Report Share Posted March 24, 2021 Proszę skierować do przepisu. Przepis jest nad zdjęciami w linku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
emka24 Posted March 24, 2021 Report Share Posted March 24, 2021 (edited) emka24, dnia 24 Marz 2021 - 14:16, napisał: Proszę skierować do przepisu. Przepis jest nad zdjęciami w linku Chodzi mi o tę kiełbasę z pieprzem cytrynowym.[Dodano: 24 mar 2021 - 16:42] emka24, dnia 24 Marz 2021 - 14:16, napisał: Proszę skierować do przepisu. Przepis jest nad zdjęciami w linku Chodzi mi o tę kiełbasę z pieprzem cytrynowym. Edited March 24, 2021 by emka24 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted March 24, 2021 Author Report Share Posted March 24, 2021 Chodzi mi o tę kiełbasę z pieprzem cytrynowym. Nie wiem która to mam kilka które są z dodatkiem pieprzu cytrynowego wysłałem na pv. link. przejrzyj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted April 11, 2021 Author Report Share Posted April 11, 2021 Mielonka ,,Luncheon meat'' w osłonce w/g JackaW Przepis: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/18272-mielonka-luncheon-meat-w-os%C5%82once-wg-jackaw/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted April 11, 2021 Report Share Posted April 11, 2021 Co tu można by więcej dodać, !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted May 17, 2022 Author Report Share Posted May 17, 2022 (edited) Pasztet z indykaPrzepis autorski;-1,2 kg ścinki tzw. (mięso gulaszowe ) z indyka -0,3 kg wątróbki z indyka -18g/kg sól ważona nie jodowana -4g/kg przyprawa do pasztetu-6g/kg świeży czosnek-3g/kg jamaican jerk (przyprawa do drobiu)-jedna większa marchew-jedna cebula-dwie małe bułeczki -dwa jajka WYKONANIEDo garnka wlewamy tyle wody aby nasz surowiec był całkowicie przykryty. Wodę podgrzewamy do 80 stopni i wrzucamy marchew, cebulę i mięso, parzymy, aż warzywa będą miękkie, a mięso nie będą surowe w środku. Cały czas utrzymujemy temperaturą 80 stopni. W osobnym garnku parzymy wątróbkę w temp 80-85 stopni czas około 15 min. Po parzeniu wyjmujemy warzywa , mięso, wątróbkę i studzimy. Następnie wszystko mielimy na drobnym sitku 2,5-3 mm dwa razy. Bułki moczymy w rosole i dajemy do mielenia. Po zmieleniu składników zabieramy się za przyprawianie. Dodajemy jajka. Podczas mieszania musimy ocenić gęstość naszego farszu i w razie potrzeby dolewamy rosołu. Masa mięsna ma być w miarę luźna. Napełniamy formy i pieczemy w 180 stopniach 60 min. Ps. Z podanej ilości surowca wyszło mi dwa słoiki 300 g pasztetu i jedna forma 12 na 23 cm do pieczenia . Polecam ten przepis pasztet jest bardzo smaczny i wyrazisty w smaku za sprawą dodanych przypraw. Edited May 17, 2022 by jacekw21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted May 17, 2022 Report Share Posted May 17, 2022 4g/kg przyprawa do pasztetu Jacek, co jest w tej przyprawie. U nas takiej nie widzialam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted May 18, 2022 Author Report Share Posted May 18, 2022 (edited) 4g/kg przyprawa do pasztetuPolecam przyprawy są z mojego miasteczka i chwale je sobie tam znajdziesz tą do pasztetu a szczególnie polecam pieprz ziołowy białowieski jest znakomita już kilka osób z forum zaraziłem ta przyprawą https://runobio.pl/ Edited May 18, 2022 by jacekw21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 Tak, przyznaję, ten "Pieprz ziołowy Białowieski" Jacka, jest znakomity . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted May 18, 2022 Author Report Share Posted May 18, 2022 Tak, przyznaję, ten "Pieprz ziołowy Białowieski" Jacka, jest znakomity Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 @jacekw21, czy w tym pieprzu smak majeranku jest wyrazny czy bardziej gorczycy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 Ani jedno, ani drugie Electro, smak jest w tym "Pieprzu ziołowym Białowieskim" doskonale zbalansowany, tak że nic w tej przyprawie nie dominuje, świetnie skomponowana przyprawa ogólnego stosowania, tak jak podaje producent, raczej jako dodatek do mięs i potraw, a nie jako zamiennik pieprzu . https://sklep.runobio.pl/pieprz-ziolowy-bialowieski-250g-p-225.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 @sverige2, pytalam glownie dlatego ze jakos za majerankiem nie przepadam . sklad widzialam bo widzialam na stronie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sverige2 Posted May 19, 2022 Report Share Posted May 19, 2022 (edited) No więc dlatego Ci odpowiedziałem Electro, myślę że dość dokładnie. Ten "Pieprz Ziołowy" to taka przyprawa ogólnego stosowania, bardzo dobrze zbalansowana w której nie dominuje żaden z zawartych w niej składników . Można w nim wyczuć raczej nutkę jałowca, niż majeranku . Edited May 19, 2022 by sverige2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted May 19, 2022 Author Report Share Posted May 19, 2022 czy w tym pieprzu smak majeranku jest wyrazny czy bardziej gorczycy? Powiem Ci szczerze nie wiem nie umiem się określić w tym temacie , tam też przebijają się inne przyprawy ogólnie co mogę powiedzieć o niej to jest bardzo aromatyczna i pasuje do wszystkiego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.