norwegia2000 Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Witam , Czy są gdzieś gotowe szablony i spisane temperatury i czasy dla wędzenia, gotowania i parzenia z rozbiciem na rodzaje wedzonek ? PozdrawiamJacek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6944-tabele-czasow-wedzenia-i-parzenia-wedzonek/?p=623963. Czasy wędzenia podane są dla przemysłu.Domowo wędzimy do uzyskania odpowiadającego nam koloru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 (edited) Wszystkie szablony w zakresie czasu są orientacyjne , w szczególności czasu wędzenia , parzenia już bardziej są dokładne . Temperatury są podawane w przepisach (kiedyś jak termometr z sondą był niedostępny parzono na czas ). Przy pieczeniu/parzeniu dobrze mieć dwa termometry jeden do komory/wody drugi do wyrobów . Edited February 28, 2020 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
norwegia2000 Posted February 28, 2020 Author Report Share Posted February 28, 2020 moje pytanie było aby stworzyć tabelę- ściągawkę przy wyrobach wędzonych ..załączam projekt wstępny.. prosze o wyrozumiałość i konstruktywne rady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.