quadro555 Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 Mam pytanie dotyczące folii celulozowej zwanej celofanem. Czy ta folia sprzedawana w sklepach o profilu wędliniarskim jest tożsama z folią w którą zawijają kwiaty w kwiaciarniach. Ewentualnie czy zastosowanie folii do pieczenia jako folii do owinięcia wędzonki jest zasadne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romii Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 (edited) Ewentualnie czy zastosowanie folii do pieczenia jako folii do owinięcia wędzonki jest zasadne?Stosuję rękaw do pieczenia jako folię do wykładania prasek przy produkcji mielonki/wędlin z kurczaka.Rękaw mam pod ręką, rolka z folią została na działce i jakoś zapominam jej przywieźć :-). Czy ta folia sprzedawana w sklepach o profilu wędliniarskim jest tożsama z folią w którą zawijają kwiaty w kwiaciarniach.Teoretycznie tak, praktycznie może być zanieczyszczona czymś, co nie może być używane "do kontaktu z żywnością", szczególnie biorąc pod uwagę obróbkę termiczną - ja bym nie ryzykował.Niektórzy celofanem nazywają folię nie mającą z nim zupełnie nic wspólnego: https://opakowania24.eu/produkt/arkusz-foliowy-ppbg-100x140-cm-celofan-opakowanie-50-szt.htmlDo zapakowania kwiatów się nadaje, do jedzenia jak niestety nie.--Romii Edited March 8, 2020 by Romii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted March 8, 2020 Report Share Posted March 8, 2020 (edited) Czy ta folia sprzedawana w sklepach o profilu wędliniarskim jest tożsama z folią w którą zawijają kwiaty w kwiaciarniach. To nie jest ta sama folia . To jest folia celulozowa która nadaje się do wędzenia . Pozdrawiam Edited March 8, 2020 by andrzej k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted March 9, 2020 Author Report Share Posted March 9, 2020 Dziękuję wszystkim. Zmyliła mnie ta nazwa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts