Jump to content

Cząber


szalonykon

Recommended Posts

Wicej możesz znaleść na http://www.wedlinydomowe.pl/search.php - http://www.kuron.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=280&highlight=cz%B1ber -

http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl/przyprawy1.htm#Czaber.

do produkcji masarskiej raczej stosowany w bardzo małym stopniu, bardziej przydatny w kuchni do potraw.

Osobiście nie znam polskiej receptury kiełbasy z dodatkiem cząbru.

Bardziej stosowany do marynat.

Link to comment
Share on other sites

Cząbrem przyprawia sie ważywa,zwłaszcza strączkowe,oraz tłuste mięsa.Używa sie go w małych ilościach.Jednoroczny cząber (ogrodowy) jest podobno nieodzowny przy wyrobie salami.

Cząber wieloletni(górski) jest bardziej aromatyczny i cierpki w smaku.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...