szalonykon Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 Witam,Mam pytanko - Co to za przyprawa i czy można ją dodawać do kiełbasy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted March 14, 2006 Report Share Posted March 14, 2006 Wicej możesz znaleść na http://www.wedlinydomowe.pl/search.php - http://www.kuron.com.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=280&highlight=cz%B1ber -http://ziolaiprzyprawy.w.interia.pl/przyprawy1.htm#Czaber.do produkcji masarskiej raczej stosowany w bardzo małym stopniu, bardziej przydatny w kuchni do potraw. Osobiście nie znam polskiej receptury kiełbasy z dodatkiem cząbru.Bardziej stosowany do marynat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted March 15, 2006 Report Share Posted March 15, 2006 Cząbrem przyprawia sie ważywa,zwłaszcza strączkowe,oraz tłuste mięsa.Używa sie go w małych ilościach.Jednoroczny cząber (ogrodowy) jest podobno nieodzowny przy wyrobie salami.Cząber wieloletni(górski) jest bardziej aromatyczny i cierpki w smaku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.