Adzius1986 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Moi drodzy wędzę już z 8 lat. Od kilku moich wędzeń skórka kiełbasy po wędzeniu jest bardzo twarda. Dlaczego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Bo przedobrzyłeś = przesuszyłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 (edited) Niektóre jelita mogą być pancerne.Domniemam ,że nic nie zmieniłeś w swojej technice wędzenia?. Edited April 5, 2020 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szym-on Posted April 10, 2020 Report Share Posted April 10, 2020 U mnie to samo z tym ze 8 letniego doświadczenia nie mam, a kiełbase robiłem 4 razy i jelito twarde. Nie jest aż tak twarde że nie idzie ugryźć, ale miałem do czynienia ze swojską kiełbasą i to nie jest to. Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted April 10, 2020 Report Share Posted April 10, 2020 Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym. Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić. Sam zobaczysz i ocenisz różnicę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szym-on Posted April 10, 2020 Report Share Posted April 10, 2020 Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić. Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.Dziękuje za informacje nastepny razem tak zrobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts