Jump to content

Twarda skórka (jelito) po wędzeniu


Adzius1986

Recommended Posts

U mnie to samo z tym ze 8 letniego doświadczenia nie mam, a kiełbase robiłem 4 razy i jelito twarde. Nie jest aż tak twarde że nie idzie ugryźć, ale miałem do czynienia ze swojską kiełbasą i to nie jest to. Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

 Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.

Link to comment
Share on other sites

 

Kiełbase nabijam wieczorem i w spiżarni sobie do rana wisi, następnie dym.

Dlatego skórka przykleja się do farszu i tworzy tzw. Drugą skórkę.

Spróbuj nabić rano i po osadzeniu wędzić.

Sam zobaczysz i ocenisz różnicę.

Dziękuje za informacje nastepny razem tak zrobie.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...