jacekw21 Posted April 7, 2020 Report Share Posted April 7, 2020 Słonina Huzarska Przepis:SUROWIEC-cienka słonina bez skóry PRZYPRAWY-sól warzona 20 g/kg-czosnek świeży 3-4 większe ząbki na kg słoniny-cebula suszona płatek 4 g/kg-15-20 g /kg Obsypka Huzarska jest to mieszanka ziół zakupiona w sklepie internetowym. WYKONANIEPłaty słoniny tniemy w paski- słupki na wysokość puszek/słoików przy puszce trzeba uwzględniając wieczko do słoików układamy pod gwint. Obsypujemy/nacieramy dokładnie wszystkimi przyprawami, układamy ściśle w słoikach lub puszkach, które zamykamy i pozostawiamy na 3-5 dni w lodówce w temp.4-8 stopni.Następnie sterylizujemy w szybkowarze przez 95-100 min. Po tym czasie wyłączamy gaz i gdy spadnie ciśnienie wyjmujemy puszki i schładzamy w zimnej wodzie około 60 min. Wyrób jest delikatny i mięciutki można nawet posmarować chlebek taką słoninką. Najlepiej smakuje z odpowiednim dobrym trunkiem procentowym:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radek. Posted April 8, 2020 Report Share Posted April 8, 2020 Słonina Huzarska Język ucieka do pasa . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacekw21 Posted April 8, 2020 Author Report Share Posted April 8, 2020 Język ucieka do pasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.