Maksimus Posted April 12, 2020 Report Share Posted April 12, 2020 (edited) Witam Was serdecznie. Wczoraj założyłem konto na tym zacnym forum. Tak jak zdążyłem się zorientować i czytam to można znależć w tym miejscu wiele osób znających realia i przede wszystkim wieloletnich praktyków. Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem działki nad rzeką Odkąd pamiętam nie mając wcześniej zupełnie sposobności do praktykowania to lubiałem rozmawiać z ludźmi którzy zajmowali się wędzeniem produktów. Oczywiście co człowiek to opinia na temat wędzarni i technik przygotowania wyrobów. Jestem nowicjuszem i zaczynam od zera ale od dłuższego czasu skłaniam się do najbardziej naturalnych zródeł żywności i sposobów ich przygotowywania. Czytając różne wątki chcę pokusić się o pierwsze wnioski . Podstawą a zarazem sprawą najważniejszą w procesach wędzenia jest utrzymanie danej temperatury w odpowiednich przedziałach czasowych. Jestem w momencie poprzedzającym budowę wędzarni i wszystko skłania mnie "w tym momencie" do rozważenia zakupu wędzarni elektrycznej z generatorem dymu. Dlaczego? Podobno jestem "precyzyjny" i lubię robić wszystko dokładnie. Czy Waszym zdaniem to dobry wybór jak na początek swojej przygody ? Z góry dziękuję za odpowiedźi. Edited April 12, 2020 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.