Maksimus Posted April 12, 2020 Report Share Posted April 12, 2020 (edited) Witam Was serdecznie. Wczoraj założyłem konto na tym zacnym forum. Tak jak zdążyłem się zorientować i czytam to można znależć w tym miejscu wiele osób znających realia i przede wszystkim wieloletnich praktyków. Od niedawna stałem się szczęśliwym posiadaczem działki nad rzeką Odkąd pamiętam nie mając wcześniej zupełnie sposobności do praktykowania to lubiałem rozmawiać z ludźmi którzy zajmowali się wędzeniem produktów. Oczywiście co człowiek to opinia na temat wędzarni i technik przygotowania wyrobów. Jestem nowicjuszem i zaczynam od zera ale od dłuższego czasu skłaniam się do najbardziej naturalnych zródeł żywności i sposobów ich przygotowywania. Czytając różne wątki chcę pokusić się o pierwsze wnioski . Podstawą a zarazem sprawą najważniejszą w procesach wędzenia jest utrzymanie danej temperatury w odpowiednich przedziałach czasowych. Jestem w momencie poprzedzającym budowę wędzarni i wszystko skłania mnie "w tym momencie" do rozważenia zakupu wędzarni elektrycznej z generatorem dymu. Dlaczego? Podobno jestem "precyzyjny" i lubię robić wszystko dokładnie. Czy Waszym zdaniem to dobry wybór jak na początek swojej przygody ? Z góry dziękuję za odpowiedźi. Edited April 12, 2020 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts