Jump to content

Odcinek 5. Azotyn sodu vs saletra - zasady działania:

Maxell

Recommended Posts

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos

Odcinek 5. Azotyn sodu vs saletra - zasady działania:

Opis filmu:

Bardzo szczegółowe wyjaśnienie różnic pomiędzy peklosolą , a saletrą. Omówienie przemian zachodzących w mięsie po kontakcie z każdą z wymienionych substancji. Bezpieczeństwo stosowania azotynu i azotanu.

Edited by Maxell

• 1 year later...

Witam serdecznie!

Na wstępie chciałbym pogratulować świetnej serii, dzięki której trafiłem na tę stronę i forum.  :)

Na filmie, w 3:39 jest powiedziane, że na stronie można znaleźć szczegółowe wyjaśnienie tematu.

Próbowałem znaleźć takie informacje korzystając z opcji Szukaj, ale bezskutecznie.

Czy mógłbym prosić o nakierowanie w odpowiednie miejsce, gdzie jest ten temat rozwinięty?

Prawdę powiedziawszy, mam zerowe doświadczenie w wyrobie wędlin, choć coraz bardziej przymierzam się do wykonania własnych wyrobów.

W tym celu chciałbym zgłębić jak najwięcej wiedzy z zakresu technologii i procesów zachodzących w trakcie wyrobu wędlin, bo wydaje mi się, że zrozumienie tego znacząco ułatwi wyrób wędlin w domowym zaciszu  :thumbsup: