Jump to content

Odcinek 5. Azotyn sodu vs saletra - zasady działania:


Maxell

Recommended Posts

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos

 

Odcinek 5. Azotyn sodu vs saletra - zasady działania:

 

 

Opis filmu:

Bardzo szczegółowe wyjaśnienie różnic pomiędzy peklosolą , a saletrą. Omówienie przemian zachodzących w mięsie po kontakcie z każdą z wymienionych substancji. Bezpieczeństwo stosowania azotynu i azotanu.

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Witam serdecznie!

 

Na wstępie chciałbym pogratulować świetnej serii, dzięki której trafiłem na tę stronę i forum.  :)

 

Na filmie, w 3:39 jest powiedziane, że na stronie można znaleźć szczegółowe wyjaśnienie tematu.

Próbowałem znaleźć takie informacje korzystając z opcji Szukaj, ale bezskutecznie.

Czy mógłbym prosić o nakierowanie w odpowiednie miejsce, gdzie jest ten temat rozwinięty?

 

Prawdę powiedziawszy, mam zerowe doświadczenie w wyrobie wędlin, choć coraz bardziej przymierzam się do wykonania własnych wyrobów.

W tym celu chciałbym zgłębić jak najwięcej wiedzy z zakresu technologii i procesów zachodzących w trakcie wyrobu wędlin, bo wydaje mi się, że zrozumienie tego znacząco ułatwi wyrób wędlin w domowym zaciszu  :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...