Maxell Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 (edited) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 5. Azotyn sodu vs saletra - zasady działania: Opis filmu:Bardzo szczegółowe wyjaśnienie różnic pomiędzy peklosolą , a saletrą. Omówienie przemian zachodzących w mięsie po kontakcie z każdą z wymienionych substancji. Bezpieczeństwo stosowania azotynu i azotanu. Edited March 8, 2021 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotool Posted July 28, 2021 Report Share Posted July 28, 2021 Witam serdecznie! Na wstępie chciałbym pogratulować świetnej serii, dzięki której trafiłem na tę stronę i forum. Na filmie, w 3:39 jest powiedziane, że na stronie można znaleźć szczegółowe wyjaśnienie tematu.Próbowałem znaleźć takie informacje korzystając z opcji Szukaj, ale bezskutecznie.Czy mógłbym prosić o nakierowanie w odpowiednie miejsce, gdzie jest ten temat rozwinięty? Prawdę powiedziawszy, mam zerowe doświadczenie w wyrobie wędlin, choć coraz bardziej przymierzam się do wykonania własnych wyrobów.W tym celu chciałbym zgłębić jak najwięcej wiedzy z zakresu technologii i procesów zachodzących w trakcie wyrobu wędlin, bo wydaje mi się, że zrozumienie tego znacząco ułatwi wyrób wędlin w domowym zaciszu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted July 28, 2021 Report Share Posted July 28, 2021 https://wedlinydomowe.pl/peklowanie/azotany-i-azotyny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.