Maxell Posted April 12, 2020 Report Share Posted April 12, 2020 (edited) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 3. Salcesony: Opis filmu:Wyrób salcesonu włoskiego i czarnego (z użyciem świeżej krwi wieprzowej) w różnych osłonkach sztucznych i naturalnych. Szczegóły dotyczące specyfiki przyprawiania salcesonów i przygotowania ich do parzenia. Edited March 8, 2021 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 1, 2020 Author Report Share Posted May 1, 2020 Dziadku, było pytanie na YT gdzie można nabyć taki lejek, jakim nadziewasz osłonkę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted May 1, 2020 Report Share Posted May 1, 2020 Lejek zrobiłem z miseczki i kubka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted May 1, 2020 Author Report Share Posted May 1, 2020 Dzięki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontiak Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 a ja mam taki lejek jak do napełniania słoików z końfiturami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieloś Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 Ja zrobiłem lejek do salcesonu z plastikowej pięcio litrowej butli i też działa Była to potrzeba na raz, a działa cały czas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 9, 2020 Report Share Posted May 9, 2020 ja mam taki lejek jak do napełniania słoików z końfiturami Również takiego używam do napełniania osłonek salcesonów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 Ja tez Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 Qrcze ... a ja salcesony nadziewam jeszcze nadziewarką . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
romk Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 a ja mam taki lejek jak do napełniania słoików z końfiturami Ale pamiętaj, że zgodnie z filmem najlepsze są lejki do słoików za 4 zł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontiak Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 Andrzeju profesjonaliści tak mają [emoji6] Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian252 Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 Moi drodzy gdzie można kupić taką fachową igłę jak jest pokazana na filmie w 8:19min.do nadziewania sznurka lub jak zrobić w warunkach domowych? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 (edited) https://www.robimywedliny.pl/pl/p/Igla-masarska-30-cm/804?gclid=CjwKCAjwh472BRAGEiwAvHVfGmMw1C60uMOVS91OYbU9WhvC9aHaNO0_wHLJHT3dp_UtkEI2hzVi6xoCDvoQAvD_BwE Szukaj w sieci "igła masarska" pewnie znajdziesz taniej. Samemu to sklepać drut nierdzewny na ostrzyć i zaciąć. Edited May 19, 2020 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 Mozna sobie poradzic rowniez zwyklym szydelkiem po zaostrzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pontiak Posted May 20, 2020 Report Share Posted May 20, 2020 Można wykorzystać nawet igłę szewską taką dużą jak do dratwy [emoji106] Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TOSHIBA Posted May 20, 2020 Report Share Posted May 20, 2020 (edited) Moi drodzy gdzie można kupić taką fachową igłę jak jest pokazana na filmie w 8:19min.do nadziewania sznurka lub jak zrobić w warunkach domowych?Np. https://www.wyroby-domowe.pl/igla-wedzonek-rowkiem-p-119.html Edited May 20, 2020 by TOSHIBA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krystian252 Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 Dziękuję wam za odzew coś poszukam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 Mozna sobie poradzic rowniez zwyklym szydelkiem po zaostrzeniu Czyli szukamy w pasmanterii.Ale ta igła Mira jest O.K. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted May 23, 2020 Report Share Posted May 23, 2020 Eanno napewno ta Mira lepsza ale jak sie nie ma, a potrzeba to trzeba sobie radzic , ja sobie radze np piersi kacze szylam szydlem do szycia skory Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forestmen Posted June 29, 2020 Report Share Posted June 29, 2020 Poproszę o cały przepis na salceson. Pozdrawiam ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepuś Posted June 30, 2020 Report Share Posted June 30, 2020 Poproszę o cały przepis na salceson. Pozdrawiam https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9896-wyroby-sobola/page-3?do=findComment&comment=659370 - to jeden z wielu.Na górze masz wyszukiwarkę, pomocne "ustrojstwo" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted June 30, 2020 Report Share Posted June 30, 2020 Poproszę o cały przepis na salceson. Znaczy winszujesz sobie gotowca na tacy ? proszę ; https://wedlinydomowe.pl/wedliny-podrobowe/salcesony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 30, 2020 Author Report Share Posted June 30, 2020 Oraz tu: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14110-porada-nr-6-dla-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych-jak-zrobi%C4%87-pierwszy-salceson/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted June 30, 2020 Report Share Posted June 30, 2020 I w Akademii Filmowej:SALCESONY Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
forestmen Posted June 30, 2020 Report Share Posted June 30, 2020 Oglądałem film i chciałem proporcje do tego co panowie wykonują na filmie. Ale ok, już wiem o co chodzi. Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam ???????? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts