Maxell Posted April 12, 2020 Report Share Posted April 12, 2020 (edited) Kanał na YT: Wędzarnicza Brać. https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos Odcinek 2. Peklowanie: Opis filmu:Szczegółowe omówienie sposobu peklowania surowców na wyroby konserwowe. Nacisk na zagadnienia związane z bezpieczeństwem bakteriologicznym konserw. Edited March 8, 2021 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miotelka67 Posted December 18, 2022 Report Share Posted December 18, 2022 ile dni słonina do słoika ma się solić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 18, 2022 Author Report Share Posted December 18, 2022 (edited) Może być solona bezpośrednio przed włożeniem do puszek czy słojów. Podczas sterylizacji, czy pasteryzacji i tak nastąpi jej ostateczne dosolenie.Dodam, że dla bezpieczeństwa, dobrze jest użyć w tym wypadku peklosoli, choć z zasady nie jest ona stosowana przy zasalaniu tłuszczów. Edited December 18, 2022 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.