Jump to content

Odcinek 2. Peklowanie:


Recommended Posts

Kanał na YT: Wędzarnicza Brać.  https://www.youtube.com/channel/UCDP3WM-FZUGCdePTdjDgSSQ/videos

 

 

Odcinek 2. Peklowanie:

 

 

Opis filmu:

Szczegółowe omówienie sposobu peklowania surowców na wyroby konserwowe. Nacisk na zagadnienia związane z bezpieczeństwem bakteriologicznym konserw.

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Może być solona bezpośrednio przed włożeniem do puszek czy słojów. Podczas sterylizacji, czy pasteryzacji i tak nastąpi jej ostateczne dosolenie.

Dodam, że dla bezpieczeństwa, dobrze jest użyć w tym wypadku peklosoli, choć z zasady nie jest ona stosowana przy zasalaniu tłuszczów.

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...