Jump to content

Grecki kofta kebeb z jagnięciny


sobol

Recommended Posts

post-40035-0-22379300-1587476645_thumb.jpg

 

Przepis na grecki kebab kofta z jagnięciny

(za Henrys HowTos z Youtube)

 

Składniki:

500g mielonej jagnięciny

1 cebula drobno posiekana

3 ząbki wyciśniętego czosnku

1 garść pietruszki drobno posiekanej

1 łyżeczkę soli

1/2 łyżeczki czarnego pieprzu

1/2 łyżeczki mielonego cynamonu

1 łyżeczka suszonego oregano

1 łyżeczka mielonej kolendry

1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

 

post-40035-0-84105800-1587476569_thumb.jpg

 

Warzywa i zioła wymieszać razem. Dodać mięso mielone i dobrze wymieszać.

Uformować kulę, przykryć i odstawić do lodówki na kilka godzin.

 

post-40035-0-14609300-1587476602_thumb.jpg

 

Nadziać na szpikulce.

 

post-40035-0-13672900-1587476629_thumb.jpg

 

Grillować w wysokiej temperaturze. Na początku obracać kebab co pół minuty, żeby mięso się zasklepiło wokół szpikulca i nie spadało.

 

Smacznego

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...