Jump to content

ROSTBIF ala BASTURMA


bo66

Recommended Posts

Kawalek rostbifu okolo poltora kilograma przecielam na dwie czesci.Umiescilam mieso w naczyniu posypalam sola(na oko) lisc laurowy i czosnek.Przez trzy dni zlewalam wydzielajacy sie sok.Nastepnie posypalam obficie ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra i umiescilam w ponczosze.Suszylam w przwiewnym miejscu przez dwa tygodnie.Domownikom bardzo smakowalo nie wierzyli,ze to moj wyrob.

http://img156.imageshack.us/img156/5483/289665bh8.th.jpg

http://img187.imageshack.us/img187/8253/6526xd2.th.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/7246/sany0032iq0.th.jpg

Link to comment
Share on other sites

ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra

Nie dawałaś kozieradki i papryki ?

 

Tu basturma wg Negusa http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1024, a tu cały basturmowy wątek z naszego forum. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1329&highlight=basturma

 

A tak z ciekawości zapytam jak wygląda zaopatrywanie się w wieprzowinę w kraju w którym mieszkasz :question:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...