bo66 Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 Kawalek rostbifu okolo poltora kilograma przecielam na dwie czesci.Umiescilam mieso w naczyniu posypalam sola(na oko) lisc laurowy i czosnek.Przez trzy dni zlewalam wydzielajacy sie sok.Nastepnie posypalam obficie ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra i umiescilam w ponczosze.Suszylam w przwiewnym miejscu przez dwa tygodnie.Domownikom bardzo smakowalo nie wierzyli,ze to moj wyrob. http://img156.imageshack.us/img156/5483/289665bh8.th.jpg http://img187.imageshack.us/img187/8253/6526xd2.th.jpg http://img147.imageshack.us/img147/7246/sany0032iq0.th.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted August 22, 2008 Report Share Posted August 22, 2008 ziolami prowansalskimi , zmielona kolendra Nie dawałaś kozieradki i papryki ? Tu basturma wg Negusa http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1024, a tu cały basturmowy wątek z naszego forum. http://www.wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1329&highlight=basturma A tak z ciekawości zapytam jak wygląda zaopatrywanie się w wieprzowinę w kraju w którym mieszkasz :question: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.