Kazik55 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Tak siedzę, siedzę no i chyba myślę, a ponadto jestem zbyt leniwy aby biegać po cały forum i wyszukiwać dany przepis, dlatego też proponuję założy temat standaryzacja naszych wyrobów dla początkujących lub podobny. W tym temacie była by ograniczona ilość przepisów redagowanych przez naszych wspaniałych technologów bez możliwości komentarza.Drugi otwarty z naszymi komentarzami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Proszę zatem, abyście wszyscy podali w tym temacie link do wyrobu, który Waszym zdaniem powinniśmy podawać początkującemu, który rozpoczyna przygodę z masarstwem domowym: 1. Kiełbasa cienka.2. Kiełbasa gruba.3. kabanosy.4. Kaszanka.5. Pasztetowa.6. Salceson.7. Wędzonki:- szynka,- baleron,- boczek,- polędwica,- poledwiczka. Na razie tyle. W tym temacie wrzucimy przepisy (każdy w nowym poście), aby łatwiej podawać linki osobom szukającym pierwszych receptur.Temat zostanie zamknięty, a do ewentualnych komentarzy, otworzymy drugi, dodając w nazwie - komentarze.Bardzo proszę o podawanie swoich propozycji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 (edited) Weekendowy kurczak aromatyczny Dziadka:https://www.wedlinydomowe.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=899&Itemid=4Ptaszek musi być. Edited April 28, 2020 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Podawajcie nazwę wyrobu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Efffa Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Kabanosy Halusi, biała Halusi, żywiecka wg Kostka, Szynkowa wg Kostka, salceson Sivona Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Ad1 Banalnie prosta wg Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12363-banalnie-prosta-kie%C5%82basaw%C4%99dzonasurowa-do-podsuszania-wg-kostka/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Effa, spokojnie. Nazwa wyrobu i link do niego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
quadro555 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Ad2 Krakowska wg JackaWhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15831-krakowska-parzona-wgjackaw/Moja pierwsza z tego forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Efffa Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Effa, spokojnie. Nazwa wyrobu i link do niego.To za trudne z komórki [emoji14] Wysłane z mojego POT-LX1 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Poczekaj, jak będziesz przy kompie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Może także coś z tego tematu? https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/205-podpowiadamy-jak-zrobi%C4%87-pierwsze-wyroby/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Świetny pomysł! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kazik55 Posted April 28, 2020 Author Report Share Posted April 28, 2020 Może także coś z tego tematu? https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/205-podpowiadamy-jak-zrobi%C4%87-pierwsze-wyroby/Super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 Dawajcie swoje propozycje, a ja za parę dni wszystko uporządkuję, aby było jasne i czytelne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted April 28, 2020 Report Share Posted April 28, 2020 (edited) Wyrób podrobowy AndrzejKhttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/2399-watrobianka-o-grubej-granulacji-andrzejak/ Wyrób DZIADKA - Kiełbasa dla początkujących https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/14018-porada-nr-1-dla-początkujących-jak-zrobić-pierwszą-kiełbasę/ W zasadzie proponuję w całości https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/205-podpowiadamy-jak-zrobić-pierwsze-wyroby/ Edited April 28, 2020 by @halusia@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.