SottishFrank Posted June 15, 2020 Report Share Posted June 15, 2020 Witam proszę wybaczyć mój polski. Mam tylko kiedykolwiek używane dąb i drewna owocowego, ale są one bardzo trudne, aby dostać się tutaj w północnej Szkocji. lasy, które są łatwe do uzyskania w porządku są Wiąz, a następnie Klon jawor i Buk. Czy nadają się do Wędzenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted June 15, 2020 Report Share Posted June 15, 2020 (edited) Buk jak najbardziej. Dąb moze dać kwaśny posmak. Owocówka tez jest dobra do wędzenia. Drewno musisz miec suche ale nie przesuszone. Takie po rocznym leżakowaniu pod wiatą.Tu masz więcej infohttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/15226-wszystko-o-drewnie-do-w%C4%99dzenia/ Edited June 15, 2020 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
siwydymek Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Dąb moze dać kwaśny posmak. Jak dotąd (na razie) wędzę tylko suchym dębem, i jeszcze kwaśnego posmaku nie miałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.