mattpl Posted June 29, 2020 Report Share Posted June 29, 2020 (edited) Witam forumowiczów!Postanowiłem, że napiszę w tym dziale swój post z racji, że przygodę z wędzeniem rozpocząłem w tamtym roku i tak powoli idziemy sobie do przodu Moje wyroby to głównie podstawowe produkty z wieprzowiny, drobiu i dziczyzny. Wędziłem szynki, schaby, boczki, kiełbasy własnej produkcji, piersi, karkówki, ryby, sery twarogowe a także typu włoskiego. Kolejne wędzenie mam w najbliższą sobotę i tak naszło mnie, aby spróbować czego innego czego jeszcze nie robiłem. Macie może jakieś ciekawe przepisy / pomysły na wyrób? Zależy mi aby przy produkcji nie było dużo pracy jak np. z kiełbaską (niestety tydzień mam bardzo zajęty) i zdąże wykonać peklowanie Drugie pytanie, z racji że peklowałem na mokro a ostatnio sprobowac chciałem metody na sucho. Czy po zakończonym peklowaniu zmywa się wodą pozostałości peklosoli i przypraw a następnie pozostawia do ocieknięcia czy ew. przetrzeć mięso i zebrać np. ręcznikiem papierowym / zostawić i nic nie robić?Dziękuje Edited June 29, 2020 by mattpl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted June 29, 2020 Report Share Posted June 29, 2020 Kolejne wędzenie mam w najbliższą sobotę i tak naszło mnie, aby spróbować czego innego czego jeszcze nie robiłem. Przejrzyj sobie może na początek tutaj https://wedlinydomowe.pl/akademia-dziadkamoże coś Ci wpadnie do głowy. Czy po zakończonym peklowaniu zmywa się wodą pozostałości peklosoli i przypraw Ja niczym nie zmywam peklosoli bo jej już tam nie widzę a przypraw nie daję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted June 29, 2020 Report Share Posted June 29, 2020 Luknij w wolnym czasie również do naszej akademii filmowej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.