Maxell Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 (edited) Jeden z Kolegów na naszej Grupie wrzucił bardzo ciekawe zdjęcia, przedstawiające płaty polędwicy wieprzowej z dziwnymi przebarwieniami. Czy ktoś wie, co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? Edited July 14, 2020 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 Prawdopodobnie czerwone zabarwienia powstały w wyniku:-urazów mechanicznych, uderzenia, stłuczenia etc w czasie tranportu-wyniku stresu zwierzęcia związanego ze nagłą zmiana środowiska. Często spotykane na mięśniu półbłoniastym.-użyciem elektrycznych poganiaczy przed ubojem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 czerwone zabarwienia powstały w wyniku: No tak, to są wybroczyny krwawe. Zdarzają się czasami w mięsie wp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.