markus383 Posted July 25, 2020 Report Share Posted July 25, 2020 Witam.Czy na forum byłoby zainteresowanie deseczkami do krojenia wykonanymi z jednego kawałka dębu buka? Obecnie mam dwie deseczki wykonane z drewna dębowego do odstąpienia.Deski mają wymiary 50 x 32 x 5 cm, więc do raczej dechy niż deseczki Zaimpregnowane zostały trzema warstwami oleju tungowego (100% naturalny, bez dodatków) nakładanego i suszonego w naturalnych warunkach. Desek nie obrabiałem w żaden dodatkowy sposób (poza szlifowaniem nierówności), gdyż chciałem zachować jak najwięcej z ich naturalnego piękna. Uważam, że udało mi się to Zdjęcia poniżej przedstawiają jedną z desek. Druga ma lekko ścięty jeden z kantów. Cena: 100zł / sztuka Pozdrawiam,Mateusz PS.Posiadam także dwie deski bukowe o grubości ok. 2,5 cm i o troszkę mniejszym wymiarze powierzchni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysio59 Posted July 26, 2020 Report Share Posted July 26, 2020 Buk parzony czy tylko suszony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus383 Posted July 26, 2020 Author Report Share Posted July 26, 2020 (edited) Buk suszony w stercie. Deska wyciągnięta była ze środka sterty. Nie jest z dołu, ani z góry. Deska bukowa ma wymiar 40 x 28 x 2,5 cm. Zabezpieczona była także olejem tungowym. PS.Przepraszam za jakość zdjęć, ale rozmiar zdjęcia obniżany jest z 4 Mb na 70kB :P Edited July 26, 2020 by markus383 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
markus383 Posted July 30, 2020 Author Report Share Posted July 30, 2020 Deska dębową za 90 zł ???? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts