Jump to content

Peklowanie bez peklosoli


Betkos

Recommended Posts

Czy jest możliwość przygotowania mięsa tylko w soli kamiennej, jeżeli tak poproszę o porady lub odnośnik gdzie znajdę więcej informacji na ten temat. Z góry przepraszam jeżeli temat gdzieś już był poruszany ale nie potrafię znaleźć.
Link to comment
Share on other sites

Mięso solimy na potrzeby pieczeni piekarnikowych, wyrobów grillowych i niektórych podrobów. Reszta musi być peklowana. Dawka azotynu jaka znajduje się z zalecanych ilościach peklosoli, jest minimalna i bezpieczna, ale robi super robotę w kwestiach zabezpieczenia mięsa.

Edited by EAnna
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...