Burmundo Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 Witajcie własnie szynki z zalewy i ku mojemu zdziwieniu jedna szynka ma dziwny żółty kolor. Niestety nie wiem czym jest to spowodowane i czy mogę taka szynkę wędzić czy raczej od razu do kosza? Proszę o Pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 Jaka zalewa, z czego, jakie stężenie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 jedna szynka ma dziwny żółty kolor. To może być wstrzyknięty medykament.Jeżeli masz dobry węch to możesz rozpoznać chemiczny zapach.Takie przebarwienia spotykałam w karkówce.Nie wiem, czy daje się zwierzętom iniekcje w szynki; w tym przypadku jest to tylko moje przypuszczenie.Może dr @nestor wypowie się w tej sprawie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted August 29, 2020 Report Share Posted August 29, 2020 własnie szynki z zalewy i ku mojemu zdziwieniu jedna szynka ma dziwny żółty kolor. Jeśli świeże mięso miało delikatny krwiak to z upływem czasu czerwona barwa zmienia sie na żółtą. Chyba, że obca substancja dostała sie do zalewy. Nie wiem, czy daje się zwierzętom iniekcje w szynki Raczej nie. Najczęściej za ucho ( zwierzę nie widzi igły i strzykawki ) podchodząc od tyłu zwierzęcia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AleksanderB Posted September 10, 2020 Report Share Posted September 10, 2020 Zjadlbys takie cos ze smakiem? Ja w zyciu swiadomie bym tego nie tknol. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts