vronka Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Witam, czy ktos z urzytkownikow moze zna i moze podac wytyczne do wedzenia serow w komorze wedzarniczej? Chodzi mi o czasy wedzenia, suszenia i temperatury w jakich to sie odbywa no i kiedy ma leciec dym a kiedy powietrze. Co macie i mozecie dac to prosze:) Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Już o tym pisałem,( szukaj w wyszukiwarce) ale konkretnych czasów nie znam. Zasada jest taka sama jak przy wędzeniu wyrobów w dymie zimnym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted September 5, 2008 Report Share Posted September 5, 2008 Sery muszą być bardzo, ale to bardzo dobrze osuszone na powietrzu. Wędzi sie w zimnym dymie, raczej rzadkim i jak najdłuzej. Ponieważ nieekonomiczne jest pędzenie wędzarni dla kilku serków, najlepiej robić to przy okazji wędzenia innych wyrobów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.