Jump to content

technologia wedzenia sera


vronka

Recommended Posts

Witam,

 

czy ktos z urzytkownikow moze zna i moze podac wytyczne do wedzenia serow w komorze wedzarniczej? Chodzi mi o czasy wedzenia, suszenia i temperatury w jakich to sie odbywa no i kiedy ma leciec dym a kiedy powietrze.

 

Co macie i mozecie dac to prosze:)

 

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Sery muszą być bardzo, ale to bardzo dobrze osuszone na powietrzu. Wędzi sie w zimnym dymie, raczej rzadkim i jak najdłuzej. Ponieważ nieekonomiczne jest pędzenie wędzarni dla kilku serków, najlepiej robić to przy okazji wędzenia innych wyrobów.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...